Hlavní obsah

5 důvodů, proč si vzít kočku z útulku

Foto: archiv autorky

Přijďte a najděte si nového kamarádaFoto: archiv autorky

Reklama

Chtěli byste si domů pořídit kočku či jiné zvíře? Nyní máte jedinečnou příležitost: V neděli 23. listopadu se koná Výstava pro kočku - podzimní umisťovací výstava opuštěných koček.

Článek

Zajímá vás, proč jít do Chvalské tvrze (Praha 9, zastávka autobusu Chvaly) a případně si pořídit domácího mazlíčka právě na této výstavě?

Ve Chvalské tvrzi bude k vidění více než stovka koček a koťat, ale i několik psů, kteří se těší na nový domov. Většinou jsou to bytoví mazlíčci, mezi vystavenými zvířaty se ale najdou i kočky vhodné k domku se zahradou. Seznámit se budete moci s kočičími dorostenci, kteří potěší vaše dítě, i rozšafnými staršími kočkami, které snadno zapadnou do poklidného života většiny rodin.

Cílem akce je najít domov kočkám z útulků a získat krmení pro ty, které se umístit nepodaří. Vstupenkou na výstavu je konzerva krmení pro kočky, kterou je možné koupit i na místě.

A proč si vzít kočku či psa právě tady? Zde je pět důvodů:

1.

Všechna nabízená zvířata procházejí veterinární prohlídkou, musejí být očkovaná, odčervená a kočky a kocouři starší osmi měsíců také kastrovaní. Pořídíte-li si proto kočku na této výstavě, máte mnohem větší jistotu, že si s ní budete užívat hlazení a mazlení, nikoli běhání po doktorech. Veterinární péče ale není právě nejlevnější. Z tohoto důvodu také útulky vybírají od nových majitelů příspěvek na provedené veterinární ošetření, který u koťat dělá 350 Kč a u kastrovaných koček a kocourů 700 Kč. Skutečné náklady na očkování a kastraci jsou ale třikrát až čtyřikrát vyšší!

2.

Zájemci o kočky si mohou svého budoucího domácího mazlíka vybrat z několika desítek zvířat různého vzhledu a povahy. A takovou příležitost zřejmě nikde jinde nedostanou.

Foto: archiv autorky

Odoláte pohledu roztomilého koťátka?Foto: archiv autorky

3.

Umisťovací výstava je příležitostí, jak zajistit dobrý domov také pro zvířata z lokalit, kde je o ně minimální zájem. A ve všech útulcích a domácích depozitech se uvolní místa, a tak je možné zachránit další kočky toulající se a strádající na ulici.

4.

Krmení, které se vybere na ,,vstupenkách" a od sponzorů, zásadním způsobem pomáhá zúčastněným soukromým útulkům uživit jejich svěřence.

5.

... a nezapomínejte na ono staré, ale osvědčené „aspoň jeden dobrý skutek denně". Samozřejmě po vás nikdo nechce, abyste si domů brali kočku, kterou nechcete. Ale i vaše jedna kočičí konzerva, kterou přinesete, ochranářským organizacím a soukromým pečovatelům pomůže. Navíc si v charitativním krámku, jehož výtěžek jde také ve prospěch opuštěných koček, budete moci koupit různé drobnosti, jako jsou pohledy, ručně vyráběné hračky kalendáře a podobně.

Výstava s tradicí

Výstava pro kočku se koná už podeváté, a to opět v prostorách Chvalské tvrze (Praha 9-Horní Počernice), která se nachází jednu zastávku autobusem od konečné metra B Černý Most. Použít můžete autobus číslo 221, 223, 261, 273, 303, 304, 353 nebo 398.

Osmou výstavu v dubnu letošního roku navštívilo 1736 kočkomilů a ze 112 do nového domova odcestovalo 88 koček.

Reklama

Související témata:

Načítám