Hlavní obsah

5 nových chlebových dobrot

Reklama

Balené chleby jsou v českých domácnostech stále populárnější. Nemusíte totiž vymýšlet speciální finty, jak se postarat o to, aby vám chléb co nejdéle vydržel. Po vyjmutí ze sáčku je navíc vždy krásně měkký a nádherně voní, jako by ho zrovna vytáhli z trouby. A když vás chytne mlsná, pak je balený chléb opravdu k nezaplacení!

Článek

Cereální chleby se pyšní vyšším obsahem zdraví prospěšných ingrediencí a látek, jakou jsou např. cereálie, vláknina a minerální látky. Dělat vše potřebné pro to, aby se jich do našich domovů dostávalo co nejvíce, se snaží ve společnosti United Bakeries. I proto nyní obohatili svou značně oblíbenou řadu cereálních chlebů Delta Cerea o další výrobky. Jejich obaly nesou i praktické GDA ikony s doporučeným denním množstvím nutrientů, takže se nemusíte bát ani o svou linii!

Říkáte, že jste během čtení dostaly chuť na jejich voňavý chléb? Máme pro vás navíc i 5 tipů, jak si můžete chlebovou pochoutku ještě vylepšit!

Chléb Fit s medem a kozím sýrem

Potřebujeme: 4 plátky chleba Fit z řady Delta Cerea, 150 g kozího sýra, 4 lžíce medu, čerstvou řeřichu. Plátky chleba opečeme nasucho v topinkovači. Mezitím si nastrouháme kozí sýr a nadrobno nasekáme řeřichu. Topinky posypeme strouhaným sýrem, zakapeme medem a posypeme řeřichou.

Finové v Anglii

Potřebujeme: 4 plátky Finského chleba z řady Delta Cerea, 50 g slaniny, 1 cibuli, 4 vejce, sůl a pepř, 150 g strouhaného sýra, pažitku. Plátky chleba opečeme nasucho v topinkovači. Na slanině zpěníme cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř a mícháme, až se vejce srazí. Míchaná vejce navršíme na opečené plátky chleba, lehce posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě asi 5 minut. Hotové zdobíme čerstvou pažitkou.

Vita chléb s pivním přelivem

Potřebujeme: 4 plátky chleba Vita z řady Delta Cerea, 200 g strouhaného sýra, 200 g šunky, 0,25 l piva, máslo nebo margarín, pepř a sůl. Za stálého míchání svaříme pivo a sýr tak, aby vznikl hustý krém. Dochutíme pepřem a solí. Plátky chleba namažeme máslem nebo margarínem a poklademe plátky šunky. Potřeme pivním krémem a zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 10 minut.

Rumburský chléb se sýrem

Potřebujeme: 4 plátky Rumburského chleba z řady Delta Cerea, 150 g taveného sýra, 50 g nastrouhaného sýra, 2 cibule, pepř. Plátky chleba opečeme nasucho v topinkovači. Tavený sýr rozmícháme s nadrobno nasekanou cibulí a pepřem. Plátky chleba potřeme směsí z taveného sýra a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě nebo v grilu, dokud sýr nezezlátne (asi 5 minut).

Severský chléb s bylinkovým máslem

Potřebujeme: 4 plátky Severského chleba z řady Delta Cerea, máslo, jarní bylinky (pažitka, cibulová nať, řeřicha), sůl, ředkvičky. Plátky chleba opečeme nasucho v topinkovači. Do změklého másla nebo margarínu zamícháme nasekané bylinky a podle chuti osolíme. Touto směsí namažeme topinky a podáváme ozdobené kolečky ředkviček.

Reklama

Načítám