Hlavní obsah

5 situací, v nichž se ženy chovají úplně jinak než muži!

Foto: THINKSTOCK

Ženy a hovory s kamarádkami... To je jedna věc, v níž se od mužů hodně liší. Stručnost je většině dam tak trochu cizíFoto: THINKSTOCK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Totožná situace, ale dva různé pohledy na ni. Muži a ženy jednoduše nejsou stejní a v běžném životě jsme toho mnohdy svědkem. Není to špatně, spíš je to občas legrace. Posuďte sami.

Článek

Vy a váš partner. Ve stejnou chvíli jste na naprosto identickém místě, vidíte stejné věci, čelíte těm samým problémům. Přesto bude váš přístup nejspíš jiný než to, jak se k věci postaví chlap. Tohle jsou běžné situace, kde se většinou jasně projeví rozdíl ve vnímání žen a mužů.

1. Návštěva

Jdete navštívit své přátele, oba se těšíte na příjemný večer a nejspíš jste se shodli, že by bylo hezké přinést láhev dobrého vína. A tím shoda pravděpodobně končí, jakmile vám kamarádi otevřou dveře, začnete si všímat zcela jiných věcí.

Váš partner okamžitě pozná, že mají novou moderní televizi. Vy spíš zaostříte na nové záclony či designovou vázu, která zdobí poličku právě nad tou „plazmou". Muž ucítí vůni jídla, které pro vás kamarádi přichystali.

A vy? Okamžitě zaznamenáte, že přítelkyně je navoněna novým parfémem. „Vždycky se tomu se ženou pak smějeme. Po cestě domů ona pěje chválu nad těmi úchvatnými sklenkami na víno, z nichž jsme pili, já zas nad rychlostí, s jakou šlape kámošův nový tablet. Občas máme pocit, že jsme byli každý jinde,“ směje se sedmatřicetiletý Tomáš.

Foto: THINKSTOCK

I na obyčejné návštěvě u kamarádů se rozdílné pohledy obou pohlaví na spoustu věcí projevíFoto: THINKSTOCK

2. U vody

Na pláži, na koupališti nebo u obyčejného rybníku. I tam se objevuje rozdílnost. „Ne, že bych na to byl pyšný, ale jakmile se usadím na dece, tak nějak pudově moje oči začnou bloudit po okolí a neomylně vyhledají všechny hezké ženy. Neočumuji, jen si jich všimnu, vím, že tam jsou,“ popisuje devětadvacetiletý Petr.

To ženy to mívají přesně naopak. Jejich zrak je naprogramován na špeky, povolené svalstvo, neforemné či nemoderní plavky. „Nemůžu si pomoct, ale jakmile projde žena s ne příliš dobrou postavou, ale má na sobě titěrné bikiny a miniaturní podprsenku, nemůžu si toho nevšimnout,“ potvrzuje třicetiletá Lucie.

3. Nákupy

O ženské vášni pro nakupování toho bylo napsáno hodně. Nejde ale tak o to, že ženy „shopping“ baví a muže ne.

„Když jedu třeba pro prací prášek, je to konkrétní úkol, mám jasný cíl. Tak jedu, nekoukám napravo ani nalevo, vezmu to nejkratší přímou cestou, zaplatím a odcházím. Moje žena to má jako příběh, zážitek. Řeší, kde jak dlouho stála na červenou, koho potkala, jaký účes měla pokladní a na co mají v obchodě zrovna akci. Vrátí se a popisuje každý detail," říká čtyřicetiletý Filip.

Foto: THINKSTOCK

Nákupy? Jak moc jsou v tomto směru muži a ženy rozdílní, snad není třeba diskutovatFoto: THINKSTOCK

4. Telefonní hovory

Představte si stejnou modelovou situaci pro vás i vašeho partnera. Volá vám kamarádka (jemu kamarád) a cílem hovoru je domluvit si schůzku na víno či pivo. „Tak takový hovor mě zabere pár minut. Prostě si dohodneme čas a místo. Žádné vykecávání se není potřeba, právě proto jdeme přece na to pivo,“ tvrdí dvaatřicetiletý Ondřej.

Dámy, buďte k sobě upřímné, váš telefon bude trvat nejspíš výrazně déle. Když už máte kamarádku na drátě, proč neprobrat, co si ten večer vzít na sebe, jak bylo v práci a jak to vlastně dopadlo s Ivanou, kterou chtěl opustit manžel?

5. Zařizování bytu

Zařizování společného bydlení je jedno z nejhezčích období v životě páru, ale občas je to trochu náročné. Co třeba výběr sedačky? Čeho si budete všímat vy? Nejspíš toho, jak vypadá.

Vašemu partnerovi bude ale pravděpodobně celkem ukradené, zda je hnědá, béžová, mokka či smetanová. „Kouknu se a okamžitě vidím, že na téhle se bude blbě ležet, z té se bude špatně vstávat, a další má nízké opěradlo, takže je nepoužitelná. Moje žena je ale schopna nad takovou sedačkou stát třeba hodinu, zkoumat, jak vypadá, až pak se na ni posadí, a usoudí, že je nepohodlná. Dojdeme sice ke stejnému závěru, jen její cesta bude o hodinu delší,“ směje se pětatřicetiletý Jiří.

Také to je u vás podobné? V čem se třeba váš pohled od partnerova liší?

Načítám