Hlavní obsah

5 tipů, jak zhubnout s chutí

Reklama

Hubnutí nemusí být těžké! A i když máte za sebou už několik neúspěšných pokusů, poradíme vám, jak se do shazování nadbytečných kil pustit zodpovědně a s nadšením.

Článek

Někteří mají silnou vůli, a tak jim i hubnutí jde mnohem snáz. Jiní naopak sami se sebou bojují. V takovém případě je více než důležité najít skutečnou motivaci, která bude fungovat jako motor a dokáže vás dovést ke kýženému cíli.

Čeho chcete dosáhnout? Shodit 5 kilogramů? Nebo snad 20? Obléknout si znovu své oblíbené džíny? Nezadýchávat se při projížďkách na kole? Pojmenujte si svůj cíl, řekněte ho nahlas nebo si ho napište na papír a připněte na ledničku. Můžete využít i podpory specialistů na redukci nebo výživového poradce. Snažení vám půjde lépe, když budete skutečně znát svou cílovou metu i důvod, proč jste se do hubnutí pustili.

Jaký je váš cíl? Obléct své oblíbené šaty? Řekněte to nahlas!

Jezte!

Zní to zvláštně, že? Čekali byste opak? Chyba! Když donutíte své tělo hladovět, bude mít o to větší tendenci si ukládat tuky na horší časy. Plánujte si svá jídla dopředu a nastavte si upomínky v průběhu dne (například na telefon), abyste na žádné své jídlo nezapomněli. Do svého jídelníčku můžete zařadit i speciální jídla, která podporují hubnutí, nebo dodržovat pravidla funkčního dietního plánu.

Vyhněte se cukrům

Sacharidy jsou důležitým zdrojem energie pro naše tělo a lze je rozdělit na tři hlavní skupiny – jednoduché cukry, polysacharidy a vlákninu. První skupina jednoduchých sacharidů, jinak také cukrů, není našemu zdraví nijak prospěšná, a pokud je v jídelníčku zastoupena v nadbytku, ukládá se ve formě tuků. Co z toho vyplývá? Přebytek cukrů v jídle vám způsobí jen další zvyšování nadváhy. Na potraviny s vysokým obsahem cukrů – sušenky, sladké pečivo, džusy, limonády, müsli, sušené ovoce atd. tedy při hubnutí rozhodně zapomeňte.

Žádný hlad v průběhu diety. S KetoDiet hubnete chytře

Bez alkoholu to jde lépe

Alkohol je pro jakoukoli smysluplnou dietu zabijákem. Poskytne vám pouze prázdné kalorie, které pro vaši výživu rozhodně nepředstavují nic pozitivního. Jeden gram čistého alkoholu má 29 kilojoulů, 17 kilojoulů má gram sacharidů nebo bílkovin a 37 kilojoulů má gram tuku. Vidíte ten rozdíl? Pokud hubnutí myslíte vážně, určitě se alkoholu obloukem vyhýbejte.

Pusťte se do takové diety, která funguje

Jistě jste už slyšeli o nejrůznějších dietách, které zaručeně pomohou váš problém s nadváhou vyřešit. Ne každá ale taková skutečně je. Velmi oblíbeným dietním pomocníkem se vám může stát proteinová dieta, která využívá přirozené změny metabolismu a umožňuje efektivně spalovat vaše uložené tuky. Vyhledávanou proteinovou dietou je například KetoDiet, která kombinuje snadné dietní plány s výživovým poradenstvím, a vy tak máte „po ruce“ vždy odbornou radu a tolik potřebnou podporu.

V průběhu proteinové diety KetoDiet si pochutnáte

Nechte se inspirovat skutečnými příběhy úspěšného hubnutí na www.ketodiet.cz. Více také na Facebooku KetoDiet.

Reklama

Související témata:

Načítám