Hlavní obsah

5 zaručených způsobů, jak si zničit sexuální život

Foto: Thinkstock

K tomu, abyste si doma dokonale zničili sexuální pouto, stačí vlastně poměrně málo. Takže – na co byste si měli dát pozor?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy stačí málo, aby se milostné nebe proměnilo v peklo! Jak a čím si lidé ničí sexuální život? Těchto pět zdánlivých maličkostí má obrovský význam pro vaši spokojenost, milenecký soulad i lásku!

Článek

Kdo nemůže být v posteli nikdy spokojený? A s kým nebudou spokojení ani ti druzí? Návod, jak si zničit sexuální život, existuje! Stačí se řídit následujícími pěti radami a rázem nebudete vědět, co to ten sex vlastně je…

1. Vyhýbejte se všemu erotickému

Kdo neustále čeká na vhodný a „správný“ okamžik na sex, nemusí se dočkat… A taky partner může ztratit trpělivost, zvlášť když vás chce na sex naladit a vy jeho pokusy o sblížení odmítáte. Judy Dutton, odbornice na sex a vztahy z New Yorku, se drží jisté teorie.

„Samozřejmě, nikdo by neměl být do sexu nucen, ale přijímání něhy je jiná kapitola. Je to trochu jako jít do posilovny. Mnohokrát se vám nechce, ale když to uděláte, jste za to rádi. Totéž platí i pro sex,“ prohlásila jednou pro portál iVillage, a poukázala tak na to, že dotek je často spouštěčem „dalších událostí“. Chybí-li, svůj milostný život pohřbíváte.

Foto: Thinkstock

Když budete dávat najevo, že o sex nestojíte, tak se ho pochopitelně ani nedočkáteFoto: Thinkstock

2. Kašlete na svůj image

„Váš vzhled může dramaticky ovlivnit míru vzrušení vašeho partnera,“ vysvětluje filadelfská psycholožka Barbara De Angelis ve své knize Tajemství mužů, která by měla každá žena znát, s tím, že právě tenhle fakt vysvětluje, proč jsou někteří muži posedlí nejrůznějšími částmi ženského těla, proč dávají přednost určitému typu postavy, proč se jim líbí dámské prádlo.

„S ohromením jsem zjistila, kolik mužů potvrdilo, že od sexu je spolehlivě odradí flanelové župany, tlusté bavlněné prádlo a příliš mnoho make-upu,“ popisuje psycholožka v uvedené publikaci. A obráceně to funguje úplně stejně! „Před pěti lety neměl takový pupek a necítila jsem z něj pivo. A teď? Zjistila jsem, že mě manžel už vůbec sexuálně nepřitahuje,“ přiznává Adéla.

3. „Slabosti“ si nechte pro sebe

Barbara De Angelis varuje i před negativním postojem k sexu: jen ležíte a podléháte frustraci. Dosahujete orgasmu s obtížemi? Tak ven s tím!

„Když partnerovi neřeknete, co od něj chcete nebo potřebujete, bude si připadat jako u zkoušky, během níž je testován, zda je či není dobrým milencem. Muž si to vykládá jako manipulaci, v duchu se bouří a odrazuje ho to od sexu,“ objasňuje Barbara De Angelis s tím, že ženy to mohou cítit stejně.

Foto: Thinkstock

Stydlivost odhoďte stranou, dlouho to nebude nikoho bavitFoto: Thinkstock

4. Zaměřte se jen na výkon

Sex jako disciplína? Někteří milenci to přesně takhle berou! Jen výkon, stres a překonávání osobních rekordů. To že je uspokojující? Ba ne, ničivé!

„Sexuální touha je napětí, vnitřní neklid, připomínka potřeb. Lehké chvění, mrazení. Zaměstnává mysl, rozostřuje myšlení. Může to být skoro všechno, jenom ne nuda a lhostejnost,“ popisuje český sexuolog Zlatko Pastor, který tak naráží na fakt, že počítání orgasmů nebo erotické scénáře, které se pouze monotónně opakují, v kombinaci s nesmyslnými osobními motivy, mají se zábavou pramálo společného.

5. Ze všeho dělejte vědu

Přímá cesta k sexuálnímu sebezničení? Zveličování a neustálé debaty s druhým, proč to nemohlo být takhle nebo onak. Něco se nepovedlo? Tak se tomu zasmějte! Jak říká Monika Sharma, jistá psycholožka z Chicaga: „Smích pomáhá k uvolnění a kolikrát i zvyšuje šance na orgasmus.“ Hra na neomylného perfekcionistu fakt nepomůže nikomu a vždy platilo, že s úsměvem jde všechno lépe. I ten sex.

Tak co, blížíte se k sebezničení vlastního sexuálního života, nebo zdatně odoláváte?

Reklama

Načítám