Hlavní obsah

6 tipů, jak si udržet eleganci i na kole

Foto: SILVINI s.r.o.

Foto: SILVINI s.r.o.

Cyklistika je sport, který vyžaduje značné fyzické úsilí, díky kterému vyplavíte spoustu endorfinu, vytvarujete svou postavu, ovšem ne vždy se budete na kole cítit stylově. Jak toho dosáhnout? Ve správném oblečení od značky Silvini, které z vás udělá dámu i při sportu.

Článek

Základním předpokladem pro příjemnou vyjížďku je pohodlné oblečení. I sport může být ideální příležitostí obléct se stylově. Zde vám nabízíme 6 rad a tipů, díky kterým zvolíte na kolo ten správný outfit.

1. Žádné přehnané barevné kombinace, ale buďte vidět!

Dnešním trendem v cyklistice jsou jednoduché barevné kombinace. In jsou především tmavé odstíny barev, které opticky zužují postavu. Nikdy ale nezapomeňte, že i na kole jste účastníkem silničního provozu! Proto před jízdou zvolte oblečení, které bude i za snížené viditelnosti snadno spatřitelné. První volbou může být dres s reflexními prvky, které se při nasvícení rozjasní. Další možností pro zvýšení vašeho bezpečí jsou fluo barvy.

Foto: SILVINI s.r.o.

Bezpečnost nadevše! Tuto fluo barvu nepřehlédnete za jakýchkoli podmínekFoto: SILVINI s.r.o.

2. Zvolte správnou sportovní podprsenku

Sportovní podprsenka musí poskytnout podporu vašemu poprsí při jakékoli fyzické aktivitě. Nesmíte se v ní ale zbytečně potit, neměla by škrtit ani dřít. Podprsenka Tresa má zadní část ze síťoviny, vyjímatelné košíčky a široký gumový lem, díky kterému při aktivním pohybu dokonale drží tam, kde by držet měla.

3. I návleky na ruce a nohy jsou dobrou volbou

Pro méně zkušené cyklistky může být tato část oblečení velkou neznámou. Proč bych měla svůj komplet skládat z více kusů, když na sebe mohu vzít jednoduše dres? Odpověď je jasná! Rána jsou hlavně na jaře stále chladná, přes den se ale teplota zvyšuje. Není nic jednoduššího, než svléct návleky a jet v krátkém dresu.

Foto: SILVINI s.r.o.

Návleky na ruce, nohy a kolenaFoto: SILVINI s.r.o.

4. Hlavně kvalitní kraťasy, sukní ale také nic nezkazíte

Základem pro jízdu na kole je především pohodlí pro vaše intimní partie. Volba kvalitních kraťasů je klíčová. Pro profesionální cyklistky je samozřejmě sukně tabu, pro ně je základem aerodynamika. Vy ale nejedete na závod, nýbrž na vyjížďku, při které se třeba chcete zastavit na kávu. Ne vždy je vám ale příjemné chodit po kavárně v elastických kraťasech. Proto může být dobrou volbou cyklistická sukně.

Foto: SILVINI s.r.o.

Jen těžko byste uhodly, že jsou tyto sukně určené především pro cyklistikuFoto: SILVINI s.r.o.

5. Doplňky dotvoří celkový vzhled

Mezi základní doplňky patří především rukavičky, které vás při pádu ochrání od odřených dlaní. Outfit dotvoří i ponožky, čelenka či slabá čepička pod helmu.

Foto: SILVINI s.r.o.

Důvod k nošení rukaviček pocítíte hlavně při páduFoto: SILVINI s.r.o.

6. Vždy u sebe mějte vrstvu navíc

Ať už jedete v teplém parném letním dni, nebo podzimním lijáku, pláštěnku či vestičku mějte vždy u sebe. Kdykoli vás může potkat jarní deštík, bouřka, vítr. Především pláštěnka vás ochrání před nepříjemným celkovým promoknutím. Neměla by ale být z jednoduchých materiálů, ve kterých se zapaříte. Vždy by měla mít aspoň v podpaží odvětrání.

A jak si udržujete eleganci při sportu vy?

Reklama

Načítám