Hlavní obsah

6 tipů, jak vybrat správnou kuchyni

Reklama

Na oko stejné kuchyně se často fakticky liší. Pak je i cenové srovnání scestné, pokud si neprověříte, co opravdu kupujete. Ptejte se prodejců na konkrétní věci – my vám poradíme, na jaké!

Článek

Nákup nové kuchyně je nemalou investicí, proto doporučujeme zaměřit se na následující body.

1. Kvalita především!

Kvalitní materiály a kvalitní zpracování. To by měly být požadavky číslo jedna. Jistě nechcete, aby se vám kuchyň po pár letech rozpadala. Pokud má například korpus vysokou hustotu materiálu a nešizenou tloušťku, pak víc unese, neprohýbá se a lépe v něm drží kování. Nebo zpracování dvířek – preferujte kvalitní lak před fólií. Fólie nikdy nedosáhne kvality laku.

Kuchyně Style, provedení bílý lak lesk/lamino chamonix

2. Zdravotní nezávadnost

Dbejte na ni! Už kvůli svým dětem. S nábytkem přece žijete dnes a denně. Ptejte se, jestli má řádně olepené všechny hrany a je zpracován tak, aby nepropouštěl formaldehyd a jiné škodliviny. Kvalitně zpracovaný nábytek nepropustí nic dovnitř ani ven. Většina výrobců na českém trhu o zdravotní stránce mlčí.

Kombinovaná kuchyně Elite/Optima-V, bílý lak vysoký lesk/lamino cherry piemont

3. Servis od výrobce

Kvalitní servis je nenahraditelný. Po dobrém výrobci můžete po letech žádat opravu dvířek nebo doobjednat další část kuchyně. Uchovává totiž technologicky jak vzory kuchyní, tak barvy a materiály. Neřekne vám po pěti letech, že dvířka neopraví nebo už nemůže dodat vyřazený model.

Kuchyně Line, bílý lak vysoký lesk, doplněná dýhou ořech americký

4. Realizace!

Chtějte vidět realizace. Ať váš budoucí dodavatel předvede, co umí vyrobit, jak zvládl speciály, atypy. Uvidíte také možnosti a šíři výroby. Někdo umí jen kuchyně, jiný dodá kompletní nábytek. Například firma Hanák Nábytek, která kromě veškerého nábytku vyrábí i interiérové dveře!

Kombinovaná kuchyně Nice/Porto, kartáčované dýhy arabica a champagne

5. Jděte do indukce

Dopřejte své kuchyni to nejlepší – indukční varnou desku! Dá vám výkonnost plynu a čistotu sklokeramiky. Vaření na indukční desce je rychlé, úsporné, pohodlné a bezpečné. Vybírejte desku, na níž si můžete libovolně spojovat varné zóny. Touto funkcí disponují desky značek AEG nebo Electrolux. Hrnec prostě postavíte, kam zrovna potřebujete. Ovládání desky se rozhodně nemusíte bát, vše je intuitivní. Správné nastavení zařídíte pouhým dotykem.

Dobrá indukční varná deska se stará i o bezpečnost – díky indukční technologii se povrch nikdy nerozpálí a zbytkové teplo zkontrolujete pouhým pohledem.

Image foto Electrolux

6. Když troubu, tak parní

Parní trouba představuje nejmodernější způsob vaření, který uchovává vitamíny, stopové prvky, živiny a přirozenou chuť potravin. Jídla navíc není třeba solit, výrazně kořenit nebo přidávat tuky. Určitě potěší, že kvalitní multifunkční trouby s párou jsou i energeticky úspornější, pracují při nižších teplotách, a přitom je doba přípravy pokrmů kratší než v klasické troubě.

Máme pro vás i tip na skvělý web, který se specializuje na vaření, pečení a grilování v multifunkční parní troubě. Vytvoříte jídla jako v té nejlepší restauraci.

Image foto Electrolux

Reklama

Související témata:

Načítám