Hlavní obsah

8 filmových tlouštíků, kterým kila navíc rádi odpustíte

Foto: Isifa

John Goodman má smysl pro humor a to se ceníFoto: Isifa

Reklama

Rozhodně to nejsou žádní atleti, jejich těla mají k dokonalosti hodně daleko. Vlastně jsou, něžně řečeno, dost při těle. Přesto jsou slavní, úspěšní a mají své kouzlo. Kdo? Filmové hvězdy s kily navíc!

Článek

Je pravda, že na filmovém plátně většinou neztvárňují krasavce, jimž leží ženy u nohou, nehrají profesionální svůdníky a lamače dívčích srdcí. Ani tak jim ale jejich nadváha (leckdy dost značná) na šarmu nijak neubírá. Tihle chlapi svá kila prostě umí nosit!

1. Jak vysoký, tak široký

Tenhle chlapík vlastně neměl jediný fyzický předpoklad stát se filmovým hercem první kategorie. Je opravdu malý, opravdu tlustý a nijak pohledný. Na jeho proporce skutečně platí pořekadlo „jak vysoký, tak široký“.

Přesto se to Dannymu DeVito podařilo! Exceloval v mnoha filmech, například ve Dvojčatech po boku Arnolda Schwarzeneggera, ve Válce Roseových či ve Vyvolávači deště.

Foto: Isifa

Danny DeVito má k dokonalé postavě opravdu daleko, ale v jeho případě to málokomu vadíFoto: Isifa

2. Rozměrná klasika

Buda Spencera netřeba představovat. Obrovský, tlustý a fousatý drsňák, který nikdy nešel pro ránu daleko. Hrdina mnoha komedií, které lze označit za filmovou klasiku. Jako by s každým jeho kilem navíc přicházela další porce zábavy. Obzvlášť, když po jeho boku věrně stál jeho filmový kolega, štíhlý, svalnatý a atletický Terence Hill.

Foto: archiv

Bud Spencer býval velký fešák, i když měl pěkných pár kilo navrchFoto: archiv

3. Usměvavý obr

Na tváři má skoro pořád úsměv, umí si dělat legraci sám ze sebe, čiší z něj nadhled a humor. Takový je John Goodman a takoví jsou většinou i hrdinové, které ztvárňuje. Možná ho znáte z televizního sitcomu Roseanne nebo třeba jako chlapíka z doby kamenné Freda Flintstonea.

Foto: Isifa

John Goodman je důkazem toho, že u mužů jsou důležitější věci než dokonalé těloFoto: Isifa

4. Velký muž s velkým tělem a nosem

Na Gérardu Depardieu je všechno velké – jeho tělo, jeho nos, ale i filmové role. Jeho herecké umění je opravdu bez hranic, skvěle si poradil jak s rolí hraběte Monte Christa, tak třeba i s postavou ztřeštěného a tlustého Gala Obelixe. Umí prostě vše – komediální role, drsné policisty, muže, kterým padají ženy k nohám. A nic na tom nemění fakt, že tenhle Francouz opravdu nemá tělo atleta!

Foto: Isifa

Gérard Depardieu opravdu nemá ideální tělesné proporce, přesto se mu skvělé filmové role rozhodně nevyhýbajíFoto: Isifa

5. Takový milý kluk

Jack Black je vyloženě komediálním hercem, koneckonců jeho milý úsměv a upřímná tvář ho snad ani k ničemu jinému nepředurčují. Padoucha by mu asi uvěřil málokdo.

Ani on se nepyšní svalnatým tělem bez jediného špíčku, na jeho úspěchu to ale nic neubírá. Znáte ho nejspíš z komedií Těžce zamilován, Orange County či Škola ro(c)ku.

Foto: Isifa

Jack Black je poněkud obtloustlý, ale o to lepší komediální herecFoto: Isifa

6. Pokaždé jinak při těle

Herec Jonah Hill má období, kdy je opravdu hodně tlustý a člověk se až bojí o jeho zdraví, ale pak zase přijdou chvíle, kdy se mu podaří pár kil shodit. Rozhodně nikdy ale nebyl (a nejspíš ani nebude) vyloženě štíhlý. Přesto je velmi úspěšný. Skvělý byl například v komedii Dostaň ho tam, ale v poslední době doslova zazářil po boku Leonarda DiCapria v úspěšném snímku Vlk z Wall Street.

Foto: Isifa

Jonah Hill se občas se svou nadváhou snaží bojovat, ale nikdy není výrazně úspěšný. Přesto je ale úžasný herec!Foto: Isifa

7. Chlap jako hora

Robbie Coltrane není rozhodně žádný drobek, ale velký chlap s opravdu hodně kily navíc. Nicméně mu to nezabránilo ani v tom, aby se objevil ve dvou bondovkách. Poprvé ve Zlatém oku, podruhé ve snímku Jeden svět nestačí. Jeho filmografie je obecně velmi bohatá, ovšem většina lidí si ho vybaví jako Hagrida z Harryho Pottera.

Foto: Isifa

Robbie Coltrane je vážně tlustý, ale i tak si zahrál ve dvou bondovkáchFoto: Isifa

8. Obtloustlý podivín

Zach Galifianakis není typický tlouštík, vlastně by mu stačilo shodit pár kilo a trochu zamakat na svalech a byl by z něj nejspíš dost pohledný chlapík. Jenže jak by pak ztvárnil praštěné podivíny, poloblázny a šílence? Třeba jako v komedii Na doraz, ale hlavně v sérii filmů Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí.

Foto: Isifa

Zach Galifianakis je tak trochu oplácaný, takový typ strejdy od vedle. Ale herec je to skvělýFoto: Isifa

Co tomu říkáte? Že byste těmhle chlapíkům ta kila navíc opravdu odpustily?

Reklama

Související témata:

Načítám