Hlavní obsah

9 nejčastějších otázek o akné

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále vás trápí pupínky a černé tečky? Už nevíte, jak dál? Možná děláte něco špatně. Proto jsme se na nejčastější otázky zeptali ing. Evy Štěpánkové, zakladatelky české kosmetické firmy RYOR.

Článek

„Lidé se nás ptají stále na totéž, přitom ošetření není složité. Boj s akné vyžaduje především pečlivost a pravidelnost," prozrazuje Eva Štěpánková. Tak tedy k otázkám!

1. Jak a proč vzniká akné?

Akné je jednou z nejčastějších kožních chorob, která trápí především mladistvé. Vliv na tvorbu akné mají hormonální změny, kdy se tvoří nadměrné množství mazu v mazových žlázkách. Vývod žlázy se v důsledku problémů při akné zacpe, vytvoří se na něm rohovinová zátka, která brání vytékání mazu. Za přispění bakterií vznikne zánět, a následně může dojít i k vytvoření hluboké jizvy.

2. Mají akné jen teenageři?

Akné nemusí končit pubertou, může se vyskytovat i v dospělosti. V případě, že akné trvá i v dospělém věku, je potřeba se zamyslet, co je špatně, a řešit to.

3. Jak správně ošetřovat akné?

Základním krokem péče o akné je každodenní čištění. Pokud používáte make-up, je nejprve nutné použít Dvoufázovou odličovací emulzi, která odstraní i voděodolnou řasenku a je vhodná i pro citlivé oči.

Ráno i večer pleť nejprve vyčistěte Čisticí pěnou s mořskými řasami na problematickou pleť z řady Aknestop. Ta citlivě odstraní přebytečný kožní maz. Udržuje také dlouhodobě matný vzhled.

Dočištění se provádí Bylinným tonikem na problematickou pleť. Je bezalkoholové a díky šalvěji, jalovci a tee tree má protizánětlivý účinek.

Na den používejte přípravek Calming sérum antiakné na zklidnění pleti. Je vhodný i po velkém, hlubokém čištění pleti. Pleť se zklidní a ustoupí projevy podráždění.

Na noční ošetření je potom dobré použít Krém s fytosfingosinem, který má výrazné antimikrobiální a protizánětlivé účinky. Při pravidelném ošetřování se snižuje tvorba kožního mazu a výrazně se omezují projevy akné.

Řada Aknestop je šitá na míru problematické pleti

4. Můžete si pleť ručně čistit sami?

Můžete, ale provádějte základní čištění doporučenými přípravky, hluboké čištění přenechejte profesionálům. Je totiž dost pravděpodobné, že si bakterie roznesete rukama po celém obličeji a výsledek celého ošetření bude daleko horší. Navíc hrozí při neodborném zásahu vznik jizev.

5. Jak se zachovat, když cítíte, že se tvoří nový pupínek?

Pro rychlou pomoc používejte Antiakné roll-on. Je dobré ho mít všude s sebou. Vejde se krásně do tašky i kapsy. Jak cítíte, že se klube nový pupínek, ihned přípravek naneste na problematické místo a několikrát během dne aplikaci opakujte.

6. Co když se akné vyskytuje i na dekoltu nebo na zádech?

Ideální je použít opět Čisticí pěnu s mořskými řasami na problematickou pleť, dá se nanášet i při sprchování.

7. Musí se nějak měnit stravovací návyky?

Určitě byste se nad stravou měli zamyslet, ale to platí při jakémkoli problému s pletí, nejen u akné. Jedno z pravidel zní: „Pleť je důležité čistit nejen zvenku, ale i zevnitř!“ Máte tři možnosti, jak ji čistit:

  • 1. Přes kůži, to děláte kosmetickými přípravky.
  • 2.Dále přes ledviny a přes močové cesty, tento problém řešte čaji.
  • 3. A nakonec přes střeva, pomocí vhodné nativní, tepelně neupravované stravy.

Takže jsme společně s firmou Dr.Popov vytvořili sérií čajů a nativní stravy. Jeden z čajů se jmenuje Lymfodren, jeho účelem je zlepšit lymfatický systém a pročistit celé tělo.

Strava se jmenuje Pohár života. Jedná se o sypkou směs, kde se smíchají čtyři lžičky této směsi s vodou a nejdříve po hodině nebo nejlépe přes noc, kdy výrobek nabobtná ve vodě, do něj přidáte jogurt. Je to ideální snídaně, která nejen čistí, ale i zasytí a je vhodná při redukci váhy.

Samozřejmě je nutné se vyhnout tučným výrobkům, konzumovat co nejvíce zeleniny, a především dodržovat pitný režim!

8. Jak na černé tečky?

V řadě Aknestop tento problém řeší Gelová slupovací maska. Masku naneste rovnoměrně na pleť. Po 20 minutách masku sloupněte od brady nahoru. Na masce vidítte, že na ní zůstaly nečistoty z pórů.

9. A nakolik peněz přípravky vyjdou?

Pokud vím, kompletní řada Aknestop, kde je celkem 6 výrobků, vyjde asi na 600 Kč, vydrží vám na několik měsíců. Nativní strava s čajem vás přijde na 140 Kč. Od začátku existence naší firmy se řídíme heslem „RYOR si může dovolit každá česká žena“. A myslím, že tato cena je příznivá i pro studenty.

Všechny výrobky najdete na www.ryor.cz nebo www.eshop.ryor.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám