Hlavní obsah

Akné není problémem jen puberťáků

Reklama

Pro mnohé dospělé je akné skutečným cejchem, kterého se nelze zbavit a jenž na ně upozorňuje, kamkoli se hnou. Co proti ní zabírá? Alfou i omegou péče o aknózní pleť je pravidelné ošetřování.

Článek

Podle statistiky se s některou formou akné setkalo až 80 procent populace. Pokud trpíte na její pravidelný výskyt i vy, určitě věnujte pozornost výběru vhodných přípravků. Nesprávná péče se totiž může vymstít v podobě jizev nebo poškozením přirozeného kožního pláště.

Jak vypadá vhodná péče o aknózní pokožku?

Možná vás napadne – umývat, umývat, umývat. Ale to není úplně pravda, přemíra čištění pokožky může vést k jejímu podráždění. Je proto nutné volit takové prostředky, které pleť nejen šetrně vyčistí a vyživí, ale zároveň ji také nezatíží. Doslova pohlazením je pro pokožku konopný olej, jenž obsahuje vysoké množství omega-3 mastných kyselin, a který dokáže v kombinaci se správnými přírodními látkami pomoci jakkoli problematické pleti.

Právě s touto kombinací látek byla vyvinuta speciální řada kosmetiky Cannaderm – Aknea, jejichž účinky si již ověřilo mnoho spokojených uživatelů nejen z řad -náctiletých.

Prvním krokem vhodné péče je umytí hrubých nečistot, jako je make-up, pudr nebo prach, který se vám na obličeji během dne usazuje. Aknea mycí pěna je tak lehká, že ji můžete použít i v okolí očí, aniž byste je podráždili. Zároveň však pokožku perfektně očistí a odstraní odumřelé vrstvy kožních buněk.

Aknea mycí pěna

Jakmile je pleť dokonale čistá, aplikujte na ni Aknea ošetřující vodu. Díky bylinným extraktům působí antibakteriálně a tonizuje mastnou a uhrovitou pleť. Vodu nanášejte pravidelně na jednotlivé projevy akné, dojde tak k omezení nadměrné tvorby kožního mazu a ucpávání pórů.

Aknea voda

Mezi vaší kosmetikou by pak určitě neměl chybět ani Aknea ošetřující krém. Ten se používá pouze lokálně na již vzniklé komedony neboli uhry. Zabraňuje jejich zvětšení a rozšíření a díky šetrnému složení také urychluje jejich hojení bez nežádoucích následků.

Aknea ošetřující krém

Pokud jste si oblíbili pleťové masky, rozhodně vyzkoušejte Aknea čisticí masku pro hloubkové ošetření a čištění pokožky s projevy akné. Přírodní receptura s mírně kyselým pH pomáhá odstraňovat svrchní zrohovatělou vrstvu pokožky a účinně působí v místě zanícených pórů. Po aplikaci masky je pokožka hloubkově ošetřená, čistá a zklidněná.

Do kabelky pak přiberte Aknea sérum s roll-on aplikátorem pro rychlé zklidnění projevů akné kdykoli během dne. Sérum je vhodné pro péči o jednotlivé projevy akné, při opakovaném použití viditelně mírní zarudnutí i citlivost ošetřovaného místa.

Aknea sérum

Díky svému přírodnímu složení získala celá řada Aknea označení CPK – Certifikovaná přírodní kosmetika, což je pro vás zárukou, že tyto přípravky neobsahuje konzervanty, parfémy, barviva ani ropné suroviny.

Zeptejte se na Akneu ve vaší lékárně, v obchodech se zdravou výživou nebo objednávejte z pohodlí vašeho domova na www.cannaderm.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám