Hlavní obsah

Aneta vyráží na turné

Foto: Miroslav Šimek

Aneta Langerová má ráda kontakt s publikem.Foto: Miroslav Šimek

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 23. září jste určitě alespoň jednou míjeli postavičky s tykadýlky, které „bloudily" v ulicích v rámci již šestého ročníku sbírkové akce s názvem Den, kdy svítí Světlušky... Patronkou projektu Světluška je zpěvačka Aneta Langerová.

Článek

Aneta Langerová na podzim 2008:

Po velmi vytížené letní sezoně, kdy Aneta nejen úspěšně vystoupila na většině festivalů, ale i natáčela a spoluvytvářela dokument pro internetovou televizi Stream.cz s názvem „Léto s Anetou", si ani na podzim zpěvačka příliš neodpočine a rovnou se vrhne do další příjemné práce.

Během měsíce září ji čeká spolupráce na již šestém ročníku sbírkové akce „Den, kdy svítí Světlušky". Sbírkový den se uskutečnil 23. září 2008. Ve více než 300 městech po celé ČR 6000 studentů a dobrovolníků nabízelo sbírkové předměty - magnetky s kresbami nevidomé Pavly Francové za symbolickou částku 30 korun a náramky se svítící světluškou za 50 korun.

Foto: Světluška

Logo SvětluškaFoto: Světluška

V loňském roce se ve sbírkový den podařilo shromáždit částku 6 705 296 korun, která byla rozdělena na přímou pomoc nevidomým a zrakově postiženým. Patronkou projektu Světluška je právě Aneta Langerová, organizátorem Nadační fond Českého rozhlasu.

Dne 20.11. se jako vyvrcholení celého roku se Světluškou uskuteční v divadle Archa koncert „Aneta pro Světlušku". Smyslem koncertu, na kterém se všichni umělci podílí bez nároku na honorář, je podpořit myšlenku, o kterou Světluška dlouhodobě usiluje, a to tu, že nevidomé děti patří domů, ne do ústavů.

Cílem je získat finanční prostředky na pomoc zrakově postiženým dětem a dospělým. Koncert je poděkováním partnerům, dárcům a dobrovolníkům, kteří Světlušku a nevidomé podporují. Živě jej odvysílá ČT1 a Čro1 - Radiožurnál.

Foto: Herbert Slavík

Aneta Langerová si koncerty užívá.Foto: Herbert Slavík

Od konce září až do konce roku čeká Anetu spolu s její kapelou několik „klubových" koncertů, na kterých zazní písničky z obou alb:

„Koncerty jsou pro mě odměnou. Čím víc koncertuju, tím víc mě to baví a naplňuje. Sdílet svoji muziku s publikem, to je nádherný pocit, zvláště v intimním prostředí, ve kterém se budou má podzimní vystoupení konat. Blízkost lidí je mi stále víc a víc příjemnější. Těším se na nové zážitky a zkušenosti, které díky živým koncertům v klubech už brzy získám. Budeme hrát písničky z alba Dotyk a Spousta andělů, také píseň pro Světlušku, a to vše v koncertních aranžích, které máme připraveny."

První z nich se uskuteční již 25. září v Bašce u Frýdku-Místku. Koncem listopadu se Aneta těší, že po třech letech opět zavítá do rodných Říčan. Koncert bude dárkem nejen pro kamarády a fanoušky z rodného města, ale i pro Anetu, která v den koncertu oslaví své narozeniny.

Poslední letošní koncerty 18. 12. v Brně a 20. 12. v Praze budou s podtitulem „předvánoční" a zakončí tak úspěšný, nejen koncertní rok 2008 - Aneta získala Anděla za zpěvačku roku, její album se stalo nejprodávanějším albem, úspěšně složila maturitní zkoušky...

Již během léta Aneta začala pracovat na přípravě písní pro příští album a bude v tom pokračovat celý podzim a zimu. Nové album by pak ráda vydala v roce 2009.

Foto: SvětluškaPlakát Jaro

Aneta na podzim 2008

25. 9. Baška - KD 26. 9. Krnov - Kofola Music Club 7. 10. 40. ročník dětského a televizního film. fest. Oty Hofmana Ostrov - divadelní sál DK Ostrov 20. 11. Aneta pro Světlušku - Divadlo Archa, Praha 21. 11. Uherské Hradiště - Klub Mír 22. 11. Nymburk - KD 26. 11. Říčany - KD u Labutě 28. 11. Písek - Divadlo pod Čarou 29. 11. Herálec - KD 17. 12. Kopřivnice - KD 18. 12. Brno - Klub Fléda 20. 12. Praha - Palác Akropolis

Více na www.svetluska.centrum.cz a www.langerovaaneta.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám