Hlavní obsah

Ať už vaši pleť trápí cokoliv, zaměřte se na hydrataci

Foto: Nivea

Klíčovým krokem v péči o pleť je hydrataceFoto: Nivea

Nedostatek pružnosti, nejednotný, unavený a matný vzhled, vrásky, ale dokonce i pupínky a další nedokonalosti. To všechno může trápit pleť, když nemá dostatek hydratace. Ano, než se pustíte do cíleného řešení problému, nepřeskakujte tento nejdůležitější první krok a dodejte pleti dostatek vláhy.

Článek

Mnoho žen se stále domnívá, že v boji proti vzniku vrásek nebo k jejich zmírnění potřebují produkty proti stárnutí, případně je nevyhnutelný některý zákrok estetické medicíny. Klíčem k pěstěné pleti je přitom v první řadě dostatek hydratace.

Pleť je jako jablko

Pojďme si přirovnat pleť k jablku. Když roste na stromě nebo je právě utržené ze stromu, je hladké, lesklé, šťavnaté. Když ho ale necháte nějakou dobu vystavené teplu nebo naopak velkým mrazům, vypařuje se z něj voda a jablko sesychá, je vrásčité, slupka je matná a nehezká. Stejné je to i s pletí. Nedostatek vody zapříčiní, že vypadá zašedle, je matná, hrubá, a to bez ohledu na věk. Důležité je proto poskytnout jí dostatek vody zevnitř, ale také pravidelnou kvalitní péči zvenku.

Jak zvolit správnou péči? Samozřejmě podle obsahu účinných složek. Jednou z nejspolehlivějších ingrediencí je kyselina hyaluronová, která na sebe dokáže vázat vodu a tím ji v pleti udržet. V těle se navíc tato látka nachází přirozeně, bohužel ale její množství vlivem vnějších vlivů, životním stylem a stárnutím klesá. Stárnout pleť začíná už po pětadvacátém roku. Výsledkem je, že tam, kde kyselina hyaluronová chybí, ztrácí pleť svoji plnost a objem a začínají se objevovat vrásky.

Klíčem k pěstěné pleti je dostatek hydratace

Podpořte přirozenou funkci pleti

Právě s tímto vědomím vytvořila Nivea řadu Hydra Skin Effect, která obsahuje čistou kyselinu hyaluronovou, jež nejenom intenzivně hydratuje pokožku, ale také ztrojnásobuje tvorbu kyseliny hyaluronové v pleti. Hyaluron obsažený v této kosmetice se vyrábí fermentací, a proto je velmi čistý a účinný.

Foto: Nivea

Nivea Hydra Skin EffectFoto: Nivea

Aby péče o pleť měla ty správné výsledky, je nutné dodržovat jisté postupy. Například pečující kosmetiku je dobré nanášet na důkladně vyčištěnou pleť. Proto je součástí nové hydratační řady Nivea i micelární voda a micelární gel. Jakmile zbavíte pleť všech nečistot, je ideální pokračovat nanesením hydratačního séra, po kterém bude pleť doslova nacucaná hydratací už po prvním použití. Tento efekt by měl vydržet až 72 hodin. Na takto připravenou pleť už naneste jen lehký a osvěžující denní hydratační gel. Ten večer po odlíčení a dočištění pleti vyměňte za regenerační hydratační gel-krém.

Speciální sedmidenní kúra v podobě ampulí taktéž z řady Hydra Skin Effect dodá pleti extra dávku hydratace a je vhodná v případě opravdu suché pleti nebo pro dodání jiskry po prodělané nemoci, při práci v prašném a suchém prostředí nebo třeba po dlouhém letu.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám