Hlavní obsah

Barevné jaro: Pohrajte si s pastelovými odstíny!

Foto: Nikola Šrajerová

Pastelovým barvám to sluší pohromadě! Nebojte se zkombinovat dva až tři odstíny najednouFoto: Nikola Šrajerová

Reklama

Ano, jsou velmi jemné, to jim ovšem na zajímavosti neubírá. Bledé pastelové odstíny jsou v módě a věřte nebo ne, nejlépe vypadají pěkně pospolu. Jejich světem vás provede stylistka Tereza.

Článek

Začněme krátkou definicí. Pastelové odstíny jsou barvy naředěné bílou. Když se ale řekne „pastelky“, spousta žen si nesprávně vybaví paletku dětských tužek. Ta ovšem škále bledých barev neodpovídá. Dere se vám na rty slovo „mdlé“? Podle nás jsou spíše roztomile jemné! Pastelky jsou navíc poměrně lichotivé, snadno kombinovatelné (spojit můžete téměř jakoukoli bledou dvojicí) a obléknout se do nich můžou i dámy, které se jinak barvám vyhýbají.

Efekt plisování

Plisé není v módě žádnou novinkou, letošní jaro i léto je ovšem v počtu „záhybového“ oblečení extrémem. Plisování se objevuje na každé druhé sukni, šatech, ale dokonce i topech. Stylistka Tereza zvolila pudrovou maxi sukni, ke které přidala flitry posetou bundou. Pastel se objevuje i na slunečních brýlích a náramku.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: sukně (United Colors of Benetton, 2349 Kč), bunda (United Colors of Benetton, 3279 Kč), náramek (Zara, 299 Kč), boty (Bershka, 1799 Kč), brýle (ASOS, 346 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Zamilovaly jste se do plisovaných sukní? Tady jsou tři nákupní tipy!Foto: archiv firem

Je-libo mentolku?

Líbí se vám mentolové odstíny? Pak vás nejspíš nadchne ležérní overal. Stylistka ho zkombinovala se světle žlutým svetříkem a i při výběru kabelky zůstala u pastelek. Že se spokojíte se dvěma barvami? Oblečení dolaďte bílou, která jemným odstínům dodá šťávu. Kombinaci s černou příliš nedoporučujeme, ve většině případů vyzní příliš kontrastně a zazdí pastelkový efekt.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: overal (ASOS, 1733 Kč), svetr (Zara, 899 Kč), náhrdelník (Promod, 499 Kč), boty (H&M, 899 Kč), kabelka (ASOS, 1155 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Pink lady

Barvu podobnou cukrové vatě mají šaty se sníženým pasem, obdobný střih bodoval ve dvacátých letech. Náhrdelník a kabelka jsou tentokrát ve výraznější žluté, předchozí podpatky jsme nahradili zdobenými plackami.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šaty (ASOS, 1232 Kč), boty (H&M, 899 Kč), náhrdelník (Zara, 499 Kč), kabelka (Zara, 899 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Oversized

S prvky sněhově bílé stylistka namixovala i bledě modrý oversized kabát. Objemnějším kouskům vždycky svědčí opak, kabát dobře vynikne spolu s krátkými šortkami. Mimochodem, zaznamenaly jste batůžkový trend? Místo kabelky si klidně hoďte přes rameno kožený nebo koženkový mini batoh.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: šortky (Tally Weijl, 699 Kč), triko (Lindex, 599 Kč), kabát (ASOS, 2695 Kč), náramky (Camaieu, 199 Kč/set), boty (Baťa, 2199 Kč), batoh (Bershka, 999 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Foto: archiv firem

Není batoh jako batoh. My jsme se zamilovali do těchto kousků!Foto: archiv firem

Mikinový trend

Nouze nebude ani o jeden z nejpohodlnějších módních kousků vůbec. Ano, mluvíme o mikině. Dejte si ovšem pozor na to, s čím ji nosíte. Výsledek by neměl vypadat jako oblečení na běhání. Stylistka Tereza ji přiřadila ke koženkové sukni do pasu.

Foto: Nikola Šrajerová

Na foto: sukně (Zara, 999 Kč), náhrdelník (H&M, 399 Kč), mikina (Lindex, 899 Kč), psaníčko (Zara, 1999 Kč), boty (Baťa, 1399 Kč)Foto: Nikola Šrajerová

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám