Hlavní obsah

Blýskněte se šperkem

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Šperk sluší každé ženěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Šperk je dárek, který udělá radost každé ženě a dokonce i mužům. I když nejste příznivkyní šperků, nemůžete jim upřít tzv. „vzpomínkovou hodnotu".

Článek

Málokdo se nezasní nad prstýnkem po babičce, od první lásky, od milence. Dokonce si dokážete vybavit atmosféru okamžiku „předání". To elektronika nedokáže. Až budete vybírat vánoční dárek, myslete na to.

Podlehněte kouzlu šperků

Šperk vám propůjčí kouzlo a sebevědomí. Ne náhodou se tváří šperkařské firmy, speciálně kolekce ALO diamonds, stala topmodelka Petra Němcová. Kreativně se podílela na tvorbě originální a nepochybně nejdražší korunky v historii soutěže krásy Česká Miss 2008. Petra Němcová dodala kolekci originalitu sobě vlastní. Ale nenechte se mýlit, pokud nepatříte mezi milovníky diamantů, můžete si vybrat z kolekcí s jinými vzácnými kameny, jako jsou zirkon, ametyst, citrin, růženín či turmalín, ale i granát, safír či topaz.

Horkou novinkou ALO jewelry jsou skládací prsteny, které si můžete postupně dokupovat - začít můžete úplně jednoduchým, na který budete nabalovat další a další. A on už bude vědět, co vám koupit k výročí, k narozeninám a Vánocům.

Foto: ALO jewelry

Petra Němcová s korunkouFoto: ALO jewelry

Jak vybírat a nakupovat

Výběr správného šperku je velmi obtížný a neměl by se podceňovat. V renomovaných klenotnictví jsou odborníci, kteří vám pomůžou. Důležitá je nejen správná velikost prstýnku a náramku, délka náhrdelníku, ale i jejich tvar. Šperk navíc musí dokonale korespondovat s vaším stylem. Nejlépe se kupuje šperk pro osobu, kterou důvěrně znáte. V opačném případě zvolte šperk z aktuálních kolekcí, i šperky podléhají trendům a zaměřte se víc na brož nebo přívěsek než na prstýnek, náramek nebo náušnice. Aby šperk udělal radost, nemusí být nutně drahý, stříbrné šperky s drobnými kameny pořídíte řádově za stokoruny a určitě s mimi uděláte radost.

Pohlídejte si, když kupujete dražší šperk, automaticky musí být uvedena na účtence gramáž kovu a specifikovaný kámen, ke kterému dostanete certifikát. A váš šperk si zachová svou hodnotu pro příští generaci.

Reklama

Načítám