Hlavní obsah

Budovatelské písně se vracejí

Foto: orca-agency.cz

4TET a jejich platinová deskaFoto: orca-agency.cz

Reklama

Vokální skupina 4TET vydala po více než dvouleté odmlce své třetí CD. Posluchači si mohou vychutnat známé filmové melodie, úpravy klasických skladeb, songy slavných zahraničních interpretů a i dvě pravé české budovatelské!

Článek

Pánské seskupení 4TET v čele s Jiřím Kornem v prosinci vydalo nové CD s názvem 4TET 3rd. Čeká na vás dvanáct melodických i textových úprav známých skladeb a jedna zbrusu nová píseň s názvem Colours Of The World, již pro skupinu složil její člen Jiří Škorpík.

Milovníci filmových melodií naleznou na CD například romantický Prstýnek, píseň, kterou zpíval Josef Zíma princezně Ladě v pohádce Princezna se zlatou hvězdou na čele, nebo Znala pana pána z filmu Jak utopit doktora Mráčka. Z prvních CD byla posluchači velmi oblíbená píseň ze seriálu Adamsova rodina a i na této desce se objevuje popěvek z animovaného seriálu, tentokrát o rodině Flinstoneových. Nádherně znějí také úpravy klasiky - Bolero Maurice Ravela a Láska Leoše Janáčka.

V neobvyklých obměnách se představí dvě písně Johna Lennona (Ticket To Ride, Imagine), Thriller Michaela Jacksona a hit Karla Gotta Je, jaká je.

Foto: orca-agency.cz

Přebal CD 4TET 3rdFoto: orca-agency.cz

Opravdovou třešničkou na dortu jsou dva budovatelské popěvky. Verše jako „U nás už se nehádáme, kdo má větší pole lán. Všichni máme ruce k práci, nikdo není jenom pán." nebo „Dobrý den, maminko v šátku. Ať vám slunce brzy prádlo usuší!" nám připomenou dobu, kdy se na nás podobné hity z rádií přímo valily. Nutno dodat, že obě písně, jak Zemědělskou, tak i Dobrý den, zpívají chlapci s opravdovým prožitkem a zápalem.

Pánskou vokální skupinu 4TET tvoří celkem čtyři hlasy: baryton Jiřího Škorpíka a Jiřího Korna, klidný bas Dušana Kolára a velmi výrazný tenor Davida Uličníka. Skupina má za sebou už dvě úspěšné desky. Za tu první s názvem 4TET 1st převzali na počátku prosince platinovou desku, za nosič 4TET 2nd desku zlatou. Společně působí od roku 2002.

Reklama

Související témata:

Načítám