Hlavní obsah

Čas šátků a šál

Foto: Kapalua

Ve skořicovém souzněníFoto: Kapalua

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doplněk, který je finančně nenáročný, ale dokáže s oblečením provést divy. Vybírat byste si ho měla k barvě svých vlasů a pleti a pamatujte, má vás rozzářit, ne utopit. Čím více jich budete mít, tolikrát můžete být jiná a bez velké námahy!

Článek

Pryč jsou doby, kdy nás uvázané šátky Francouzek přiváděly v úžas. Móda šátků a šál se drží už několikátou sezonu. Není divu, je to kousek tkaniny, který dodá ženě osobitosti, samozřejmě když zvolíte tu správnou barvu, vzor a způsob uvázání. Potom je šátek či šála originální vizitkou.

Značkové šátky

Dokážou podpořit vaši náladu a doladit oblečení. Hermes šátky jsou proslavené, s nimi se nezmýlíte. Návrháři značkových firem vyvzorují pro určité období šátek, který když si uvážete na krk, snadno se pozná, které módní „stáji" dáváte přednost, např. Dioru, Nina Ricci, Dolce Gabbana, Gucci, Piere Cardin apod. Malý kousek látky vám předá punc luxusu. Pravda je, že k „šátkování" musíte nejprve dozrát.

Všudypřítomné šály

Získaly si oblibu hlavně u dříve narozených, nenosí se jen proti chladu, ale je to doplněk, který spoluutváří image. Pro zimní sezonu se dává přednost vlněným šálám tkaným nebo pleteným , ale nosí se i v létě z materiálů, jako je bavlna, hedvábí, syntetika. Pro tuto sezonu jednoznačně vedou fialové odstíny, objemné pleteniny a dlouhé třásně.

Foto: Apanage

Ladění tón v tónuFoto: Apanage

Jak je uvázat

Záleží samozřejmě na vaší kreativitě a představivosti. Ale jsou i ustálené způsoby, jak se uvazují. Malý krátký šátek můžete nosit uvázaný obyčejně, např. na pionýrský způsob, jenom trojúhelníkový cíp šátku můžete natočit dopředu nebo na jedno rameno. Delší hedvábnou šálku můžete uvázat na způsob kravaty. Nezapomínejte na to, že těsné omotání šátku kolem krku nesluší těm, které nemají dlouhý krk. Naopak velmi jim prospěje, když si šátek uváží tak, aby v přední části vytvářel tvar písmene „V". Pletená šála se nemusí ani uvazovat, může být přehozená jen volně přes ramena.

Šátky nemusíte nosit jen na krku, můžete si je uvázat místo pásku, ozdobit si jimi zápěstí nebo pas. Zajímavě vypadá i jen tak na poutku, které drží pásek.

Velké šátky, tzv. pashmiry, se nosí přes kabát na způsob plédu, zahřejí a ještě dokáží správně rozzářit kabát.

Kupujte si na svých cestách šátky, budete mít vzpomínku z Paříže, Benátek, Vídně, Berlína... Jsou lehounké a skladné a určitě je dobře využijete. Některý úlovek může ležet ve skříni déle, než si k němu najdete ten správný kousek oděvu, ale o to větší radost pak budete mít. Jakmile se naučíte se šátkem či šálou pracovat, kombinovat je s oblečením, neuděláte bez nich ani krok.

Šátky a šály dobře a levně nakoupíte v H+M, New Yorkeru nebo ve značkových prodejnách Versace, Piere Gardin, Hugo Boss, ale i na internetových e-schopech.

Reklama

Načítám