Hlavní obsah

Česká soda na DVD

Foto: archiv Febio

Kurz německého jazyka Alles GuteFoto: archiv Febio

Reklama

Česká soda, kultovní polistopadová satira z dílny Febia, nyní vychází v kompletní podobě na třech DVD. Druhý díl je ode dneška k dostání na novinových stáncích. Ale vy do trafiky nemusíte. Celý komplet České sody můžete vyhrát v naší soutěži!

Článek

Česká soda dosud zůstává ve svém žánru výjimečným počinem, i když jeho koncepci a model začaly později napodobovat i jiné pořady tohoto typu. Svým humorem nezařaditelným a nerespektováním žádného tabu se stala pro české diváky neopakovatelným dílem. To nakonec potvrzuje i hlasování návštěvníků česko-slovenské filmové databáze (www.csfd.cz), kteří ji z 221 162 filmů zařadili mezi 200 nejlepších filmů všech dob. Česká soda obsadila 66. místo! Mezi českými filmy všech dob zaujala v hlasování 13. místo.

Z komentářů návštěvníků filmové databáze:

P1tr: „Klasika, moc víc se k České sodě říci nedá. Tady je škoda slov, to se prostě musí zažít přímo u televizních obrazovek."

Gloster: „Po deseti letech od konce vysílání lze, myslím, Českou sodu bezpečně prohlásit za absolutní vrchol českého televizního humoru."

Foto: archiv Febio

Někdejší protagonisté křtí komplet třech DVD České sodyFoto: archiv Febio

DaViD´82: „Naprostý vrchol tuzemského absurdního humoru. Samozřejmě, že ne všechny scénky a nápady jsou stejně dobré, ale celkově originalita převládá. Nezapomenutelné parafráze reklam, poučná a v běžném životě zcela nepostradatelná výuka němčiny, a zprávy, které vám ukáží pravou podstatu naší politické scény. Alles Gute !"

Olgy: „Alles Gute, Zpívánky, Dr. Jandera... Když vidím, čemu se lidi smějí na Nově, nestačím se divit. Ah, Sodo, vrať se nám!"

Vyhrajte kompletní vydání České sody na třech DVD v naší soutěži.

První kompletní vydání legendární České sody najdete na novinových stáncích na třech DVD. Druhé DVD vychází právě dnes a závěrečný díl 15. prosince. Obě za „soďáckou" cenu 49,99 Kč.

Reklama

Související témata:

Načítám