Hlavní obsah

Cestovní tašky: Vybírejte dobře!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Promyslete si velikost zavazadlaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu čas dovolených. Už víte, do čeho si sbalíte? Plánujete nákup nové cestovní tašky? Tak dejte pozor, aby byla funkční a nezklamala vás. Poradíme, na co si dát pozor. A co naopak žádat.

Článek

O tom, že na dovolenou s sebou vždycky vezete vždy raději třikrát více věcí, než je skutečně potřeba, si nemusíme nic povídat. Jste zkrátka žena, a proto se snažíte myslet i na možné nepředvídané události a říkáte si „tohle se třeba také hodí" nebo „raději to mít s sebou, než aby nám pak něco chybělo". Samozřejmě máte pravdu. To muž pochopí jen těžko. Spíše vám bude vytýkat, že máte třikrát větší a těžší zavazadlo než on. Nevěšte ale hlavu. Jestli je gentleman, jistě vám s kufrem na společné dovolené pomůže. Ale pozor - s jakým kufrem? S čím se vám bude cestovat nejlépe? Nejde totiž zdaleka jen o to, aby kufr byl dostatečně velký a designově nádherný.

Velikost a členění v první řadě

Jako první by vás mělo pochopitelně zajímat, zda se vám do zavazadla všechny věci vejdou. A pak také to, zda se vám vše podaří v kufru snadno poskládat nebo ne. Jinak řečeno: vyplatí se vám velký kufr, anebo spíše cestovní taška s přihrádkami? „Pokud cestujete na dovolenou a čeká vás cesta letadlem, vyplatí se, pokud je prostor velkého kufru dělen alespoň do tří částí, pater. Věci se vám při manipulaci nepromíchají a vše pak snadněji najdete. Zavazadla s velkým prostorem, kam se vejde téměř všechno, jsou nebezpečná v tom, že se oblečení pomuchlá," radí Martina Koliková, módní poradkyně a stylistka.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro delší pobyt se hodí členitý kufrFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pro větší cestování a převoz více věcí volte tedy raději členitěji řešený kufr. Pokud ale jedete na víkend třeba na chatu nebo na menší výlet do neznámého města, není třeba tahat s sebou kufr na kolečkách. Ten je vhodný na cestování ve městě, kde jsou kvalitní a rovné chodníky. Představa táhnout se s naloženým kufrem po kamenité, byť na pohled krásně romantické cestičce snad nikoho neláká. Vhodné jsou proto cestovní batohy nebo tašky přes rameno. Ty se vyrábějí v mnoha elegantních dámských provedeních. „Tašky, které připomínají velké kabelky, mají mnohdy i malá kolečka, takže se s nimi dobře manipuluje. Navíc mívají i bytelné stěny. Díky tomu se nemusíte obávat, že se oblečení uvnitř pomuchlá nebo že se převážené věci poškodí," radí Pavlína Jarků, vizážistka a módní poradkyně.

Materiál musí být pevný

Pokud váháte nad výběrem materiálu, pamatujte, že stěny kufru i tašky musí být pevné a nepromokavé. Převáženým věcem se tak nic nestane. A jak na výběr správné barvy? Proč byste měla být konzervativní a vybírat zavazadla jen černá? Letošní sezona naopak přeje barvám, a to nejen v oblečení. Výhodou je i to, že třeba sytě růžové, žluté nebo tyrkysové zavazadlo hned na dálku uvidíte a rozhodně si je s nikým ani nespletete. „Zavazadlo poznáte snadněji, pokud si ho označíte. Je jedno, zda je polepíte výraznou nálepkou, nebo si úmyslně vyberete zavazadlo pestré, syté barvy," dodává Jarků.

Reklama

Související témata:

Načítám