Hlavní obsah

Chce to vždycky rychle a tvrdě. Co s tím?

Foto: thinkstock

Jak to klape v posteli vám?Foto: thinkstock

Reklama

Jeden v posteli miluje něhu a romantiku, druhý jde tvrdě na věc. Když se tihle dva potkají pod peřinou, má to nějakou budoucnost? Jak sladit dva tak rozdílné požadavky?

Článek

„Jsem spíš romantička, která chce před sexem hodně času na něžnosti, partner patří k těm, co přilítne, sundá trenky, udělá pár pohybů, a je po všem. Snažila jsem se tomu přijít na chuť, ale to jeho tvrdé přirážení mi k srdci prostě nepřirostlo. Náš sexuální život je jedna velká rychlovka! Jinak je Patrik fajn a já ho miluju, ale nejsem si jistá, jestli to chci pořád jenom takhle. Je nějaké řešení?“ ptá se zoufale Brigita. A ke svému dotazu přidává i dodatek.

„Myslela jsem, že rychlost soulože nastavím, když se sama přivedu skoro až na vrchol a tam na něj počkám, ale on mi stejně vyčítá, že nejsem dost rychle. Dokonce si i několikrát stěžoval, že kvůli mně přišel o erekci. Fakt nevím, jak ho zpomalit, aby tak nespěchal,“ přemítá Brigita o svém současném mileneckém vztahu.

Proč chtějí muži všechno hned?

Odpověď nabízí sexuoložka Laura Berman z Chicaga, která tento problém nedávno probírala na svých stránkách. Podle ní muži, kteří mají rádi rychlý a tvrdý styk, jsou často citliví, i když to tak možná nepůsobí. Mnohdy je pro ně tento způsob jediný, jak mohou dosáhnout orgasmu, protože na mazlení a jiné citové blízkosti s partnerkou (druhým člověkem) prostě nemají, ale evidentně si to nechtějí přiznat. „Problém je, že rychlost, s jakou postupují, na ženy příliš nefunguje. Některým se to nelíbí ani v momentě, když jsou dostatečně vzrušené,“ říká Laura.

Sladění chce aktivní přístup obou

První možností, jak dosáhnout toho, aby byly obě strany spokojené, je mít orgasmus ještě před pohlavním stykem. Tahle rada se pochopitelně týká žen. „Pak může mít muž rychlý styk. Je to jakýsi kompromis, který splňuje požadavky obou,“ domnívá se sexuoložka. K orgasmu se přivedete svépomocí, nebo partnera postavíte před hotovou věc: Budete mu tolerovat ultrarychlý styk, když ale prodlouží prvotní mazlení. Takové malé ultimátum se týká i jeho drsnosti. „Trochu se zklidni, nikam neuteču, o to svoje nepřijdeš, řekla jsem jednomu, který měl k sexu podobný přístup,“ svěřuje se Renata. „Nakonec jsme společnou řeč nějak našli."

Foto: Thinkstock

Spokojení by se sexem měli být oba dvaFoto: Thinkstock

Dalo by se také experimentovat s manuální a ústní technikou přímo v průběhu soulože, což je možnost druhá. Je dobré si všímat, jestli milence nějaký chvat nebo úkon těsně na pokraji orgasmu trochu nezbrzdí. Nejdůležitějším bodem pro všechny zanedbávané ženy, které při sexu potřebují trochu času, je ale získání dostatečné stimulace klitorisu při pohlavním styku, aby se dotyčná necítila opomíjená. Pomůže malý vibrátor nebo prsty. Podle Laury Berman už vám tohle samo o sobě zpříjemní pohlavní styk.

I nebe a dudy mohou uzavřít dohodu

Všechno je to věcí domluvy, a je fajn, když partner spolupracuje a také se snaží najít nějaké řešení, které vyhovuje oběma. V tom lepším případě to dopadne tak, že mezi vámi a jím za pár týdnů dojde k synchronizaci a jeden i druhý bude vědět, co má a nemá dělat, aby si protějšek sex užil. Pak je šance i na společný orgasmus, i když ten je považován za zlatý hřeb sexuálního života. „Ujistěte se ale, že jste nejdřív zvládli umění orgasmu na vlastní pěst,“ říká sexuoložka Berman. V komplikovanějších podmínkách, kdy oba máte rádi něco jiného, je to víc než složité. Cesta k úspěchu je dlouhá a výsledek nezaručen.

Kdy je čas na výměnu milence?

Všechny pokusy o sladění se nesetkávají s úspěchem? Už nevíte, jak mu vysvětlit, že toho máte dost? Aby ne, vždyť brzdí vaši vášeň, více zde!

„Některé věci prostě nesladíte, a nemusí se jednat jenom o vytahanou hráškově zelenou sukni z tržiště, kterou si vezmete na dnešní premiéru k fialovým lodičkám,“ porovnává dvě zdánlivě odlišné situace sexuolog Zlatko Pastor. „Milovník drsného sexu a romantička si budou rozumět asi jako hladový levhart s dospívající antilopou. V takových případech funguje pouze jediné řešení: Vyměnit postavy nebo oblečení,“ glosuje sexuolog.

Když to prostě nejde, tak to nejde…

A co vy? Už jste někdy potkaly takového, který standardně šel na věc tak rychle, že si pomalu nevšiml, že má na sobě ještě trenky?

Reklama

Načítám