Hlavní obsah

Chci vypadat na 30. Tělo se brání!

Foto: Thinkstock

Velkým problémem je moje těloFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme mladí, na kolik se cítíme. Škoda že nás někdy tělo nepustí tam, kam bychom si přály. I o tom je příspěvek čtenářky Libuše. Nové Téma týdne je o početných rodinách. Milujete děti natolik, že jich doma máte víc než 5? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz.

Článek

Myslím si, že člověk musí mít především mladou duši, a pokud bude mít trochu štěstí, pak i tělo... To je tak, já bych strašně ráda vypadala na 30 (je mi 58), ale má tělesná schránka tomu naprosto neodpovídá. Jsem pěkně otylá se zdravotními neduhy, ale život mám ráda!

Sleduji módní trendy a při své postavě se snažím jít s módou, jak jen to jde, tedy co mi má postava a důchodcovská kapsa dovolí. To je ta materiální stránka, hlavní však je duševní mladost a tu si můžeme uchovat dlouho a možná ani tolik nestojí.

A k tomuto tématu rozhodně patří úsměv – všimli jste si, že starší lidé bývají zamračení? Já vím, řeknete si, mají neduhy, problémy... V tom to ale není! I já mám spoustu velkých problémů, a přesto se snažím být usměvavá, pohodová – rozdávat klid a mít mír (slunce) v duši, jak říkával pan Zákopčaník.

Pravdou však je, že v dnešní době se vyznává kult mládí ve všech rovinách a já si nejsem jistá, jestli je to dobře. Jinak ale mám ráda vše hezké, a tedy i krásné mládí, to je vlastně celoživotní pohádka O Popelce (spanilé dívce a krásném princi) – kdo by je tedy neměl rád?

Co říci na závěr? Mějme rádi stáří, važme si ho, přebírejme jeho moudra a naučme se mu naslouchat, a milujme mládí, učme se od něj a není na škodu se s ním také někdy obyčejně „vyblbnout".

V pondělí startuje nové Téma týdne: Miluji děti, mám jich víc než 5. Je to hodně? Kolik je tak akorát? Máte doma početnou rodinu? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám