Hlavní obsah

Chlapa vám vybere Michal David

Foto: michaldavid.cz

V září zahraje Naší sešlosti Michal DavidFoto: michaldavid.cz

Reklama

Hledáte partnera a jste v nejlepším věku (přece v tom středním!)? Nebo třeba jenom pohodovou partu, ve které vám bude dobře? O jedné takové víme! Vznikla spontánně a rozrůstá se už víc než rok. A baví se tedy úžasně! Pojďme se na ni podívat.

Článek

Říkají si Naše sešlosti

Vešel jsem do celkem běžné větší hospody nedaleko od stanice Hůrka v pražských Stodůlkách. Taneční parket byl nabitý, kdo netančil, bavil se družně u stolu. Chvíli jsem hledal někoho, kdo tomu mumraji velí. „Prakticky všichni jsme vlastně z internetové seznamky. Nejdřív jsme uspořádali normální sraz pro známé a kamarády. A pak se začali nabalovat jako sněhová koule další a další. Dnes se nás schází už kolem stovky,“ říká Vláďa Sysel, duchovní otec Našich sešlostí, jak se parta nazývá. Velmi hrubá věková hranice účastníků je 30–50 let, ale chodí i mladší a starší. Ptám se Aleny, asi pětatřicetileté hezké blondýnky, co ji sem přivedlo. „Moje nadšená kamarádka!“ odpovídá s úsměvem. „A taky jsem už byla trochu utahaná z toho internetového seznamování. Sem chodí normální lidi, žádní internetoví podivíni, a to je fajn,“ dodává.

Věrní zůstávají – i když už nemusí…

Diskotéka je v plném proudu. Hraje se to, na co jsme chodili tancovat před deseti i dvaceti lety, ale i nové věci. Diskžokej má za sebou opřené berle. Vláďa to komentuje: „Je to náš invalidní kamarád. Jinde hrát nemůže, protože je třeba mu všechno přivézt, nanosit a postavit. Tak tady se s námi vyřádí.“ Jindy zase hraje rocková kapela. A nejžádanější jsou prý písničky od Kabátů! Zamířím k zamilovaně vyhlížejícímu páru a ptám se, jak to, že se drží za ruce, když by se teprve měli začít seznamovat. „My už jsme to stihli,“ říká Drahuše a směje se na celé kolo, „hned na první akci, a už spolu i bydlíme. Ale chodíme sem dál! Máme tu spoustu kamarádů.“

Foto: archiv Naše sešlosti

Vladimír Sysel s Bohušem MatušemFoto: archiv Naše sešlosti

Foto: archiv Naše sešlostiBohuš Matuš byl okouzlený milou atmosférouBohuše Matuše vystřídá další „dohazovač“ – Michal David!

V polovině večera se odněkud vyloupne Bohuš Matuš, vezme si mikrofon a zazpívá na halfplayback několik písniček. Lidi tancují, tleskají. Bohuš dostane dort a zazpívá další písničku. Jeho mladá blonďatá partnerka tančí s ostatními. Chvíli marně láká svého partnera na parket, ale Bohuš raději sedí u skleničky. Ptám se ho, jak se mu tu líbí: „Paráda,“ odpovídá mi, „to jsem nečekal – fakt koukám, jak se ještě lidi uměj bavit.“ A zůstává až do konce. Dozvídám se, že na předcházející akci zpívala hvězda muzikálových scén Marian Vojtko (Dracula, Baron Prášil atd.). „Jsou to kamarádi a zpívají zadarmo. Tedy ne zadarmo – dostanou dort!“ vysvětluje Vláďa. „A v pátek 3. září očekáváme jako hosta Michala Davida. To by měl být nářez, Michal slíbil hodinové vystoupení,“ dodává pořadatel.

Foto: archiv Naše sešlosti

Každé sešlosti vládne pohoda a zábavaFoto: archiv Naše sešlosti

Žádný dámský klub!

Dovídám se ještě, že partička občas vyjíždí i na víkendy do hor. A mají zavedeny i další vymoženosti. Tak třeba pro ty holky, které nechtějí napoprvé přijít samy, nabízejí doprovodný servis. K dispozici je řada dobrovolnic, které vezmou novou holku „do party“ a přicházejí společně. Dokonce i pro mimopražské se vždy najde kamarádka, která je ubytuje. Ptám se Vládi na webové stránky. „Nic takového nemáme, my nejsme seznamka,“ odpovídá. Ale kdo má zájem, může si napsat na adresu nase.seslosti@seznam.cz. Když prozrazuji, že píšu pro ženský magazín, Vláďa se trochu zachmuří. „Tak jim tam napiš, ať s sebou koukají vzít taky nějaké chlapy. Kamarády, kolegy z práce, třeba i bývalé manžely. Držíme to půl napůl zuby nehty. Nechci z toho mít dámskej klub!“

Tak se jděte podívat! A pokud možno nějakého chlapa s sebou. Ne však manžela nebo partnera, Naše sešlosti jsou výhradně pro nezadané!

Reklama

Načítám