Hlavní obsah

Chraňte své úspory před covidem. Investujte do technologií

Foto: freepik.com

Investice do dluhopisů spolehlivých firem může být účinným lékemFoto: freepik.com

Pandemie ohrožuje nejen naše zdraví, ale také úspory. Nejistý vývoj na trzích a rostoucí inflace začala trápit celý svět. Stoupají ceny bydlení, energií i základních potravin. Co s tím? Účinným lékem mohou být investice do dluhopisů spolehlivých firem.

Článek

Mnoho lidí i větších investorů začala řešit otázku, jak v této době rozumně zhodnotit peníze. Řada zemí se totiž rozhodla řešit problém pandemie a souvisejícího propadu ekonomiky tím, že začaly tisknout peníze. Tím se zvyšuje jejich objem v ekonomice a klesá jejich hodnota.

Peníze, které jste střádali například na novou pračku nebo televizi, vám už za pár let na takový nákup nemusí stačit. Proto je dobré se zamyslet nad tím, jak je vhodně investovat.

Jaká jsou dostupná řešení?

Velcí investoři, kteří nakládají s částkami přes 1 milion korun, si asi poradí celkem lehce – jejich potřeby pokrývají fondy, které jsou ochotné za provizi spravovat investiční účty. Spolehlivým způsobem, jak peníze ochránit a zhodnotit, jsou také nemovitosti. Ne každý má ale k dispozici tak velké prostředky. Nemluvě o tom, že s nimi jsou spojené další náklady – správa, poplatky, hledání nájemníků i průběžné opravy polykají čas i peníze.

Hranice pro rozumný vstup na akciový trh nebo investice do fondů je stále poměrně vysoká. Pokud chcete zhodnotit částky do 500 000 korun, dost možná na ně nedosáhnete. Skvělým řešením pro vás mohou být firemní dluhopisy.

Foto: unsplash.com

Dluhopisy soukromých firem pořídíte už za pár tisíc korunFoto: unsplash.com

Proč jsou firemní dluhopisy dobrou volbou?

Dluhopisy soukromých firem pořídíte už za pár tisíc korun. Nabízí zajímavý úrok, který si poradí s inflací a vydělá vám i něco navíc. U společností, které dluhopisy nabízejí, si prostudujte jejich historii, oblast podnikání, stabilitu i to, jak se například vyrovnaly s covidem. Dlouhodobě fungující společnosti, které jsou robustní a mají za sebou výsledky, dokážou prokázat svou flexibilitu a odolnost vůči kolísání trhů i dalším vlivům.

Investujte do rozvoje a budoucnosti

Skvělou volbu představují progresivní tuzemské firmy, které vyvíjejí nové technologie. Investice do jejich dluhopisů může mít širší efekt – vedle zhodnocení peněz pomáhá také rozvoji českého trhu a průmyslu.

Dobrým příkladem je společnost AG Chemi Group, která je na trhu už od roku 1994 a zabývá se zpracováním a dodáváním chemických surovin. Od roku 2017 se věnuje také rozvoji nanotechnologii a dodává řešení na bázi nanomaterialů pro průmysl.

Jejich technologie pomáhá zlepšovat vlastnosti plastu a přidává mu unikátní vlastnosti. Na základě vyvinuté technologii staví výrobní linku s kapacitou tisíc tun ročně, na kterou získala podporu od EU. V červnu 2022 navíc spustí jedinečnou soukromou nano laboratoř, která se bude zabývat vývojem dalších řešeni na bázi nanotechnologií.

Více informací najdete přímo na stránkách AG Chemi Group.

Foto: freepik.com

Skvělou volbu představují progresivní tuzemské firmyFoto: freepik.com

Nejedná o veřejnou nabídku cenných papírů, ale o PROPAGAČNÍ SDĚLENÍ společnosti AG CHEMI GROUP s.r.o. a jí nabízených korporátních dluhopisů s prospektem schváleným ČNB (včetně případných dodatků prospektu; to vše dostupné pod výše uvedeným hypertextovým odkazem). Rozhodnutím o schválení prospektu cenného papíru (dluhopisu) ČNB pouze osvědčuje, že schválený prospekt splňuje normy týkající se úplnosti, srozumitelnosti a soudržnosti požadované Nařízením 2017/1129. Schválení předmětného prospektu ze strany ČNB nemá být chápáno jako potvrzení emitenta nebo kvality dluhopisů, které jsou jako cenné papíry nabízeny nebo přijaty k obchodování na regulovaném trhu. Potenciální investor by měl předmětný prospekt přečíst a prostudovat, než učiní investiční rozhodnutí, aby tak plně pochopili potenciální rizika a výnosy spojené s rozhodnutím investovat do těchto korporátních dluhopisů.

Načítám