Hlavní obsah

Chytrá žena změní každého chlapa

Foto: Thinkstock

Některý muž poslouchá rádFoto: Thinkstock

Reklama

Že některé ženy dokážou změnit svého muže? Ano! Svůj recept nám poslala i  další čtenářka. A jaký je ten váš? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Samozřejmě že jde chlapa změnit, ale musí se to dít nenápadnou a hravou formou - asi jako když máte jednat se vzpurným děckem.Také je potřeba si stanovit reálné cíle změny. Určitě nebude problém ho postupně odnaučit kouřit, ale jestliže vychodil pouze základku, lva salonů z něj neuděláte.

Hlavně se ty změny musí dít, že je chce i on, dělá je z lásky a pro vás. Obdivovala jsem svou známou, pro kterou její druhý manžel byl schopen mnoha věcí. Od odnaučení kouření přes domácí práce, poslouchání stejné hudby až třeba k přeměně chutí. Někdo by ho nazval podpantoflákem, ale on to opravdu dělal rád. Řekla bych, že ty změny byly realistické a nenásilné, a nutno říct, že i ona známá se snažila dělat vše pro svého milého, aby mu vytvořila harmonický domov.

Důležitá je tedy svobodná vůle. Jak se někdo zatvrdí a má pocit, že je do něčeho tlačen, je to marné. Víc než křik a zloba pomáhají zoufalé pohledy (miláčku, promiň, ale ten kouř mě nutí hrozně ke kašli), pozice bezbranné oběti (opravdu ti to nechutná? A já ti chtěla tolik udělat radost uvařeným obědem. Netušila jsem, že koprovku nejíš) atd.

A jak to chodí u dětí - i nadšeně chválit (to je paráda, kolik jsme ušetřili za ty cigarety, uděláme si nějakou hezkou dovolenou) a pohladit ego (jsem ráda, že sis všiml toho koše na prádlo. To, že nemusím všude sbírat špinavé věci, mi hodně pomáhá).

Podařilo se vám změnit partnera? Jak jste to dokázaly? Své příběhy posílejte na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám