Hlavní obsah

Čím doladit vaše oblíbené letní šaty? Tyhle tipy vás budou bavit!

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co jiného by si měla žena v létě obléknout než letní šaty? Poradíme vám, jak si pohrát se samotným stylingem, aby to nikdy nebyla nuda!

Článek

Šaty. Tak ženské, sexy, často rafinované a lichotivé. Jednoduše ten nejlepší kousek v šatníku, který si můžete zejména v teplých měsících dopřát. Nad jejich oblékáním nemusíte, podobně jako je tomu u overalů, moc přemýšlet. Stačí do nich skočit, nazout boty a vyrazit... Co když ale chcete něco navíc? Co když toužíte, aby každý váš „šatový“ outfit měl něco extra? Toto jsou jednoduché stylingové triky a vychytávky, tak hurá na to!

Když nejsou tropy

Pokud rtuť teploměru nepřekročila vytoužené tropické hodnoty, nevadí, i tak můžete dělat parádu i v těch nejlehčích šatech, které vlastníte. Jak na to?

Vrstvení. Jestliže netoužíte celý den lítat úplně nalehko, vyzkoušejte vrstvení. Trik, který většinou užijete spíše v zimě. Jednoduše si pod šaty odlékněte například bílé triko bez potisku s krátkým nebo dlouhým rukávem nebo nechte naopak holé ruce a natáhněte kalhoty úzkého střihu.

Denim. Věřte, že džínovina je tím materiálem, na který se můžete spolehnout celý rok. Takže, v létě buď pod lehké romantické šatičky natáhněte otrhané slimky nebo volnější roury v midi délce. A pro méně odvážné – džínová bunda bude fungovat vždy a prakticky k čemukoli.

Dámská mikina. Tento kousek už dávno nepatří jen do tělocvičny. Volnější mikina bez kapuce, ideálně v černé nebo šedivé barvě, dá šmrnc hlavně šatům z krajky, s třásněmi nebo jinak zajímavým modelům.

Foto: Archiv firem

Šaty vhodné k vrstvení: tenká ramínka, lehoučké materiály. Na foto (zleva): Zara, 299 Kč, Vila, 669 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Při vrstvení trika pod šaty volte prádlo v tělové barvě. Na foto (zleva): Gina Tricot, 215 Kč, Tommy Hilfiger, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Natáhnete-li šaty přes džíny, vždy dbejte na to, aby bylo na první pohled zřetelné, že to byl záměr. Na foto (zleva): Mango, 499 Kč, Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Při výběru mikiny na běžné nošení pozor na nápisy, které působí příliš infantilním dojmem. Na foto (zleva): Bershka, 279 Kč, Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

Když tropy udeří

A když se počasí umoudří nebo vyrazíte k moři, kde je horko od rána do večera, zapomeňte na vrstvy a těžké materiály a vsaďte na staré dobré doplňky, které oživí i ty nejjednodušší šaty.

Klobouk. To není jen doplněk vhodný na riviéru nebo projížďku na koni. Klobouk je tou pokrývkou hlavy, která se hodí stejně tak dobře i do běžného života a šatníku. Zvolíte-li kovbojský model, kombinujte s maxi šaty, slamák s širokou krempou se zase hodí k elegantnějším šatům a pánská fedora, ta se výborně hodí k volnějším casual kouskům.

Náhrdelníky. Kdy jindy ošperkovat krk masivními náhrdelníky a tolik trendy obojky, než právě v létě? Výrazné šperky skvěle a rafinovaně zakryjí holý dekolt.

Šperky na chodidla. Opálená pokožka je už sama o sobě nesmírně sexy a pokud svým nožkám dopřejete ještě navíc pořádný peeling, zářivý lak na nehty a navrch zajímavou ozdobu, budete se až divit, jak můžou být tak malé detaily nepřehlédnutelné. Pověste si na kotník zajímavý nákotník nebo kroužek na prsteníček. Ale pozor! Před ochodem do práce sundat.

Foto: Archiv firem

Maxi šaty jsou tou správnou volbou na letní sezonu. Na foto (zleva): Esprit, 2599 Kč, ASOS, 3427 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Vyrážíte na letní festival? To by vám stylový slamák neměl chybět. Na foto (zleva): River Island, 372 Kč, Aldo, 400 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Bižuterie nesnáší parfémy, pozor, ať se vám v horku v kombinaci s potem nezničí. Na foto (zleva): Reserved, 349 Kč, Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Šperky na nohy mohou být kovové, ale klidně vyzkoušejte dřevo, mušle nebo perličky. Na foto (zleva): iŠperky, 545 Kč, River Island, 186 KčFoto: Archiv firem

A co vy? Troufnete si na odvážné vrstvení, nebo raději dáte přednost šperkům?

Reklama

Související témata:

Načítám