Hlavní obsah

Čím jsme se holily v minulosti?

Reklama

Pokud jste si mysleli, že dámské holení je módní výstřelek posledních desítek let, jste na omylu. Odstraňování chloupků u žen i mužů je staré jako lidstvo samo.

Článek

Dámské holení? Věčné téma! Zatímco v dávné minulosti ženy používaly drastické, občas dokonce životu nebezpečné metody, dnes už je možné se chloupků zbavit jednoduše, pohodlně, bezbolestně, a především na dlouho.

Holení arzenem

Všimli jste si někdy, že postavy na starověkých egyptských obrazech nemají na těle ani chloupek? Staří Egypťané nebyli zvyklí dělat něco jenom napůl. Svá těla holili precizně od hlavy až k patě, včetně vlasového porostu. Chloupky se odstraňovaly pomocí depilačních směsí z nehašeného vápna, včelího vosku, ale i arzenu. Dnes to zní trochu drsně – jaké štěstí, že se technologie vyvíjejí, že?

IPL je inovativní technologie odstraňování chloupků

Začalo to reklamou v časopise

Kult hladkého těla, jaký známe dnes, začal už v minulém století. A nemůže za to nic jiného než móda. V roce 1915 časopis Harper´s Bazaar uveřejnil inzerci s fotografií ženy v přiléhavých šatech bez rukávů s rukama zdvihnutýma nad hlavu – a šílenství bylo na světě. Krátce nato, s příchodem krátkých a ještě kratších sukní, začaly ženy věnovat pozornost také nohám.

Od žiletek ke strojkům

Zatímco primitivní předchůdkyně dámských žiletek vyrobené z kamínků a drápů používaly už obyvatelky starého Říma 500 let před Kristem, dámské žiletky tak, jak je známe, byly poprvé uvedeny na trh v roce 1922. Na dámské elektrické holicí strojky čekal svět až do roku 1940. V šedesátých letech se staly hitem voskové pásky na strhávání nežádoucího ochlupení.

Vyzkoušejte přístroj Philips Lumea i v zimních měsících

IPL – epilace budoucnosti

Současné metody odstraňování chloupků jsou ještě dokonalejší. Jedna z nejnovějších a nejefektivnějších technologií je epilace pomocí IPL (intenzivního pulzního světla), na jehož základě funguje také Philips Lumea.

Přístroj v sobě spojuje bezpečnost používání, jednoduchost a vysokou účinnost. Při ošetření světelné pulzy vytvářejí teplo, které působí na kořínek chloupku a ten přirozeně přechází do takzvané klidové fáze. Chloupky na ošetřených místech samy vypadnou, jejich následný růst se zastaví a výsledkem je hedvábně hladká pokožka. Při pravidelném ošetřování každé dva týdny se výsledek dostaví již po čtyřech použitích. Poté opakujte ošetření jenom podle potřeby.

Philips Lumea je vhodná pro odstranění chloupků na nohách, v podpaží, v oblasti bikin a také nad horním rtem nebo na bradě

Celé týdny bez epilace

Ačkoli je Lumea na našem trhu stále poměrně nová záležitost, za přístrojem se skrývá 14 let výzkumu a tisíce testujících žen. O efektivnosti epilace s Lumea se přesvědčilo již 1,5 milionu uživatelek na celém světe. Vyzkoušejte pohodlnou a jednoduchou epilaci s Lumea i vy a těšte se z hladké pokožky až osm týdnů!

Není třeba váhat, protože právě teď máte možnost vyzkoušet si přístroj Lumea po 90 dní se zárukou vrácení peněz.

Podívejte se na video, jak pohodlně a jednoduše používat Lumea u vás doma.

Reklama

Načítám