Hlavní obsah

Co děti nevymyslí! Takhle škemrají o další sourozence

Foto: Thinkstock

Co když vaše dítě touží po sourozenci? Může dojít k úsměvným situacím!Foto: Thinkstock

Reklama

Zatímco se někteří rodiče bojí, jak jejich dítě přijme sourozence, vy řešíte opačný problém. Potomek by dal cokoli na světě za bráchu nebo sestřičku! Co umí děti na rodiče vymyslet v honbě za miminkem?

Článek

Děti jsou vynalézavé, a když si něco vezmou do hlavy, nic je nezastaví. Co třeba dokážou ratolesti vykoumat a provést, aby rodiče přesvědčili, že už nechtějí být jedináčkem?

Tátu najdu sám!

Marcela (39) zůstala sama se dvěma dětmi, Markovi bude brzy osmnáct, Kubovi je devět a touží po sourozenci. „Já mu dokola opakovala, že bez tatínka to nejde. A to byla chyba,“ vzpomíná Marcela. Počítačový expert Kuba jí totiž umístil profil na seznamovací server.

„Došlo mi to asi po třetím mailu, kdy se někdo neznámý chtěl sejít. Uhodila jsem na něj, a přiznal se,“ popisuje Marcela s tím, že když vymýšlela trest a donutila syna, aby spolu s ní inzerát smazal, neubránila se smíchu. „On tam do poznámky napsal, že toužím po miminku. Divím se, že odpověděli ti tři, tohle spíš muselo každého odradit,“ směje se Marcela.

Foto: Thinkstock

Bratříček nebo sestřička je snem mnoha dětí. Druhého potomka ale dnes spousta rodičů vážně zvažujeFoto: Thinkstock

Miminko už nechceme

V rodině Zuzany (37) po miminku prahla sedmiletá dvojčata, rodiče už o další přírůstek do rodiny nestáli. „Měla jsem komplikované těhotenství a další dítě mít nemůžu. Holkám jsme ale řekli, že ony dvě nám stačí,“ říká Zuzana. Dvojčata to nevzdala a vymyslela lest. „Sousedka má ani ne roční holčičku. Naše holky si s ní chodí hrát a jednou jí napovídaly, že jí vzkazuju, že bych jí dcerku pohlídala,“ pokračuje Zuzana.

Která máma by nabídku nevyužila, a tak za chvíli zvonila sousedka a překvapené Zuzaně svěřila batole. „Bylo mi hloupé říct ne, ale nechala jsem děťátko holkám a jen dělala dozor. Najednou nevěděly co dřív, chtěla dudlík, sápala se jim po hračkách a do toho průběžně řvala. Nevím už, která z holek s tím přišla, ale večer je najednou touha po sourozenci zázračně přešla,“ usmívá se Zuzana.

Děti umí být velmi nápadité, třeba i při vymýšlení vánočních dárků. Co je napadlo?

Foto: Thinkstock

Nakonec jsou rádi všichni, ale starším sourozencům přibude i kupa práceFoto: Thinkstock

Budeme mít holčičku

Jedenáctiletá Kačka na to šla ještě jinak. Věděla od mámy, že sourozenec je pořád ve hře, ale přišlo jí, že rodičům to „trvá“. „Normálně nás udolala tím, že všude chodila a vykládala, jak budeme mít brzy miminko. Povídala to babičkám, sousedkám, učitelkám ve škole. A mě se pořád někdo ptal, jestli už jsem těhotná, až mě to přestalo bavit a o miminko se s přítelem začala pokoušet,“ vypráví Lenka (37).

Když otěhotněla, přešla Kačka na další level, všude rozhlásila, že budou mít holčičku. A tak rodina dostala už několik růžových sad oblečků nebo třeba deníček pro novorozenou holčičku. Rodiče ale netuší, co čekají, chtějí se totiž nechat překvapit.

Bráchovi tu uklidím

Martinova touha po sestřičce nebo bráškovi byla sice pro rodiče někdy úporná, přinesla ale jednu pozitivní novinku. „Manžel synovi řekl, že s miminkem je moc práce a že by musel doma strašně pomáhat, uklízet, žehlit, vařit a nevím, co všechno ještě. Měl dojem, že to syna lenocha spolehlivě odradí,“ vypráví jeho máma Michaela (34). Jenže opak byl pravdou.

„Z našeho malého ,bordeláře` se stal vzorný chlapec, doma bylo naklizeno, jeho pokojík zářil čistotou, a jednou se dokonce neúspěšně pokusil o večeři. Moc mě dojalo, že je ochotný na sobě pracovat, a nakonec mě to nalomilo, že bych asi dalšího potomka chtěla taky. Takže teď jsme na manžela dva a společně ho zpracováváme,“ přiznává Míša.

Touží vaše dítě po sourozenci? Jak vám to sděloval?

Reklama

Související témata:

Načítám