Hlavní obsah

Cobbler s lesním ovocem

Foto: Jimezdrave.cz

Foto: Jimezdrave.cz

Připravte si snídani podle receptu na cobbler s lesním ovocem, který vás zahřeje i v těch nejchladnějších zimních dnech. Tento recept a mnoho dalších najdete v kuchařské novince Jak jíme zdravě v zimě, která vás provede zdravým stravováním v zimních měsících.

Článek

Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 35 minut | Obtížnost: snadné |

Počet porcí: 6

Nutriční informace na 1 porci: 390 kcal | 30 g bílkovin | 31 g sacharidů |

15 g tuků

Ingredience

100 g celých ovesných vloček

50 g másla pokojové teploty

60 g mandlové mouky

30 g třtinového cukru

60 ml polotučného mléka

600 g mražené směsi lesního ovoce (rozmrazené při pokojové teplotě)

1,2 kg odtučněného tvarohu

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C a nachystejte si zapékací mísu (30 × 40 cm).

Ve větší míse smíchejte ovesné vločky, máslo, mandlovou mouku, třtinový cukr a mléko a z výsledné směsi rukama vypracujte kompaktní hmotu.

Nyní si nachystejte rozmrazené lesní ovoce a rovnoměrně ho rozprostřete do zapékací mísy. Následně si vezměte lžíci a připravenou vločkovou směs po částech přendejte na vrstvu lesního ovoce, kde z vločkové hmoty postupně vytvořte šest stejně velkých hrudek. Až takto spotřebujete veškerou vločkovou směs, vložte zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C dozlatova.

Hotový cobbler nakrájejte na 6 porcí tak, aby každá porce obsahovala jednu vločkovou hrudku. Nakrájený cobbler rozdělte na servírovací talíře, ke každé porci přidejte 200 g odtučněného tvarohu a podávejte.

Tip: Namísto směsi lesního ovoce můžete použít i jen jeden druh drobných bobulovin – například samotné borůvky, maliny, ostružiny nebo rybíz.

Foto: Jimezdrave.cz

Jak jíme zdravě v ziměFoto: Jimezdrave.cz

Kuchařka Jak jíme zdravě v zimě

Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim přichází další kniha z této série – Jak jíme zdravě v zimě. Již brzy tak vznikne kompletní sada čtyř kuchařek, které vás budou inspirovat ke zdravému vaření v průběhu celého roku.

Kuchařka Jak jíme zdravě v zimě obsahuje 90 zimních receptů a je rozdělena do tří hlavních kapitol – „Snídaně“, „Hlavní jídla“ a „Kvašení neboli fermentace“. Každá kapitola obsahuje nutričně vyvážené recepty, které jdou ruku v ruce se zásadami zdravé výživy. Recepty jsou sestaveny tak, že je připravíte do 30 minut, pochutná si celá rodina a jsou ze surovin, které najdete v běžném obchodě.

Bližší informace o kuchařce Jak jíme zdravě v zimě najdete zde. Aktuálně na webových stránkách Jimezdrave.cz probíhá akce 1 + 1 ZDARMA na kuchařku Jak jíme zdravě v zimě a ke každé zakoupené kuchařce Jak jíme zdravě v zimě dostanete druhou zcela zdarma. Jednoduše tak můžete zakoupit krásný vánoční dárek a zároveň si udělat radost. Zdravou inspiraci najdete také v dalších nejprodávanějších kuchařkách Jíme zdravě – zjistěte o knihách více přímo v e-shopu nakladatelství.

Reklama

Načítám