Hlavní obsah

Čtenářka oblékla trendy z Pařížské

Foto: Mona Martinů

Čtenářka Klára si mohla vyzkoušet modely z luxusních obchodůFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste se někdy procházeli pražskou Pařížskou ulicí a pouze zpovzdálí obdivovali výlohy přepychových obchodů luxusních značek, do kterých jste se báli vstoupit? My vás dnes zveme dál, spolu s jedním z nejlepších odborníků přes módní trendy Filipem Vaňkem, který je dvorním stylistou třeba Simony Krainové, Pavlíny Němcové či Leoše Mareše. Tentokrát oblékl naši čtenářku Kláru.

Článek

Dolce, Giorgio Armani, Hugo Boss, Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo, Valentino. Světoznámé značky proslulých módních návrhářů, které v sobě snoubí luxus, dokonalost i smysl pro eleganci. U nás je můžete najít právě v Pařížské ulici, kde nyní jednotlivé butiky představují své novinky z jarních kolekcí. My vám tak dnes přinášíme inspiraci v podobě těch nejžhavějších kousků. Ty si vyzkoušela čtenářka Klárka, která je nyní na rodičovské dovolené.

Foto: Mona Martinů

Pařížská třída je rájem butiků světových značekFoto: Mona Martinů

A jakou módu vlastně preferuje a co ráda nosí? „V mém šatníku převažují neutrální barvy, hlavně černá a bílá, protože se dají se vším ostatním krásně zkombinovat. Mám i spoustu barevných kousků, tak abych je měla k čemu nosit. Z barviček na oblečení pak miluju růžovou, žlutou a červenou,“ popisuje Klára. Co naopak považuje za vrchol nevkusu? „Nesnáším, když někdo nosí legíny pod sukni a zvonáče,“ dodává.

Foto: Mona Martinů

Stylista Filip Vaněk obléká i celebrityFoto: Mona Martinů

Tyhle kousky zůstaly Kláře v Pařížské zapovězeny. Stylista Filip Vaněk ji totiž vzal do třech butiků – Diesel, Pařížská 18 a Bottega Veneta, kde vybral pět stylových outfitů. Kdybyste si však chtěli pořídit ten nejdražší z nich, museli byste do peněženky sáhnout pro 114 900 korun. Na nejlevnější kombinaci z vybraných modelů by vám pak stačilo se vzdát jedné dražší dovolené, ta totiž vyšla s drobnou slevou na 20 tisíc.

Proč vybral stylista slavných Filip Vaněk právě tyto modely? Podívejte se na exkluzivní video!

5 jarních modelů z Pařížské: Boyfriend styl i černá vdova

„Diesel to je klasika, proto jsem volil jako základ džíny, ale v současném moderním boyfriend stylu, což je pánský střih kalhot, které jsou dole nadvakrát ohrnuté,“ vysvětluje svůj první výběr Filip Vaněk, který tak začal trochu ležérnějším modelem.

1. outfitNa foto: tílko (1470 Kč), vesta (10 780 Kč, po slevě 5390 Kč), džíny (5690 Kč), pásek (1920 Kč, po slevě 960 Kč), boty (2140 Kč), taška (4370 Kč) = celkem 26 370 Kč (po slevě 20 020 Kč)

Jeho další dva modely od Dolce jsou však pravým opakem. Kladou důraz na ženskost, eleganci a romantiku. „Přestože na jaře budou dominovat světlé a pastelové odstíny, Dolce se už 3. sezónu inspirovali sicilskou černou vdovou. Proto jsou i první krajkované koktejlky černé. U druhých šatů zase tradiční jarní květy nahrazují puntíky, pro tuto značku typické,“ říká stylista.

2. outfitNa foto: šaty (55 000 Kč), boty (10 650 Kč), kabelka (31 200 Kč) = celkem 96 850 Kč

3. outfitNa foto: šaty (83 350 Kč), boty (SERGIO ROSSI, 11 350 Kč), psaníčko (13 350 Kč), brýle (6850 Kč) = celkem 114 900 Kč

Ve třetím obchodě, butiku Bottega Veneta, Klárku oblékl do nekonvenčních outfitů, které jsou na první dojem hodně volné a neforemné, ale přesto pomocí pásků kopírují a zvýrazňují sexy postavu a zachovávají ženskost. „O tom posledním modelu jsem přesvědčen, že se nebude líbit mužům, ale na nějakou večerní párty je jak stvořený,“ dodává Filip Vaněk.

4. outfitNa foto: šaty (27 900 Kč), boty (12 900 Kč), pásek (9750 Kč), kabelka (42 600 Kč) = celkem 93 150 Kč

5. outfitNa foto: overal (17 480 Kč), boty (18 960 Kč), psaníčko (25 620 Kč), 4 náramky (MORO 2950 Kč, EBANO 2520 Kč, CHENE 2520 Kč, TOFFEE 2950 Kč) = celkem 73 000 Kč

Právě i v tomto modelu se cítila nejvíc svá sama Klára. „Byla jsem nadšená ze všech kousků, je to nádherný pocit, mít takové luxusní oblečení na sobě. Uchvátily mě i šatičky a lodičky od Dolce, ale ten overal byl velmi příjemný a pohodlný a ke mně se prostě hodil nejvíc,“ shrnuje mladá maminka, která si svůj hvězdný den užila se vší parádou.

Reklama

Související témata:

Načítám