Hlavní obsah

Čtyři tipy, jak dostat vaši pleť přes léto do formy

Foto: Asklepion, Shutterstock.com

Foto: Asklepion, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě si chceme především užívat sluníčka a čerpat energii na zimu, nesmíme ale zapomínat na péči o pleť. Kromě UV ochrany ale můžeme podpořit krásu naší pleti s pomocí zkušených dermatologů. Existuje řada procedur, na které se roční období nevztahuje a mohou se provádět i těsně před nebo po dovolené.

Článek

Hloubková hydratace je základ. Nejen přes léto bychom neměli zapomínat na vnitřní a vnější hydrataci pleti. Co jí ale dodá dlouhodobou vláhu, vyhladí vrásky a zvýší ochranu před UVB paprsky, jenž způsobují pigmentové skvrny, je hloubková hydratace kyselinou hyaluronovou. Ta se přirozeně vyskytuje v naší pokožce, ale s věkem jí ubývá. Pouze hloubkové injekční podání dokáže navrátit do pleti potřebné množství. Pokud byste si hydrataci ráda dopřála, můžete během června využít 15% slevu v Institutu Asklepion.

Foto: Asklepion

Hloubková hydrataceFoto: Asklepion

Koktej pro vaši pleť

Blahodárný koktejl z vlastní krevní plazmy je ideální volbou pro ty, kteří preferují přirozené omlazení nebo jsou náchylní na alergie a podráždění. Plazma obsahuje množství proteinů a krevních destiček, které osvěží pleť a výsledky jsou vidět téměř okamžitě. Výsledkem je nejen omlazení pleti, ale dokáže zmenšit póry či redukovat jizvičky po akné. Její účinek se časem prohlubuje a působí jako regenerace.

Vyhlazení vrásek i omezení pocení

Botulotoxin je další ošetření, které se může provádět i v létě. Jedná se o přírodní látku obsahující toxiny, jenž zabraňují přenosu nervosvalového impulzu. V neurologii se používá pro uvolnění svalových křečí. V estetické medicíně se hodí zejména pro vyhlazení mimických vrásek, ale také jako prevence proti tvorbě nových.

Botulotoxin se používá i pro dočasné omezení pocení na 6–10 měsíců. Lze aplikovat kdekoli na těle a v dané oblasti omezí pocení až o 100 %. Vzhledem k tomu, že např. podpaží vyprodukuje zhruba 2 % tělesného potu, probíhá i po jeho eliminaci termoregulace bez problémů.

Foto: Asklepion

Aplikace botulotoxinuFoto: Asklepion

Pro domácí péči

V horkém létě je ideální podpořit hydrataci pokožky i kvalitní domácí péčí francouzskou kosmetickou značkou Phytomer. Ta vznikla před 50 lety v Bretani a pracuje s mořskými řasami a cukry, které pěstuje v jejich přirozeném ekosystému a dále je kultivuje v laboratořích. Hydratační řada nabízí krémy, gely i séra, které poskytují pleti intenzivní hydrataci, posilují kožní bariéru a pomáhají oddalovat stárnutí pleti.

Foto: Asklepion

Hydra Originel, Oligo 6, HydracontinueFoto: Asklepion

Bonusový tip na účinnou bezbolestnou liposukci

A pokud by do formy potřebovala nejen vaše pleť, ale i tělo, můžete vyzkoušet velmi účinnou kryolipolýzu Cooltech, která zmrazí tukové buňky. Ty se postupně rozpustí a vyloučí. Jedná se o neinvazivní typ liposukce, která je schopná zbavit vás až 30 % tuku v ošetřené partii. Finální efekt ošetření je vidět po několika týdnech. Cooltech nyní v Asklepionu s 20% slevou – platí pro objednávky v červnu 2022.

Načítám