Hlavní obsah

Cvičení, které zlepší váš sex i zdraví, existuje

Foto: shutterstock.com

Kegelovy cviky vznikly jako jednoduché protažení svalů pánevního dnaFoto: shutterstock.com

Přemýšlíte občas, jak spojit spoustu výhod co nejefektivněji do jedné? Jestli jste nikdy neslyšeli spojení Kegelovy cviky, tak zpozorněte. Jedná se totiž o jednoduché cvičení, které přinese nový vítr i do vašich společných radovánek.

Článek

Kegelovy cviky vznikly jako jednoduché protažení svalů pánevního dna. Toto svalstvo je obzvláště důležité, a i když se mnoho lidí domnívá, že posilování pánevního dna je výsadou žen, není tomu tak. Ve velké míře se v posledních letech toto téma objevuje i ve spojitosti s cvičením u mužů. Krátké protažení Kegelových svalů mužům pomůže zlepšit stav prostaty. Cvičit tyto cviky navíc můžete společně a to je super!

Cvičení jako prevence

Kegelovy svaly u mužů obklopují prostatu a stydkou kost, proto je potřeba se o tento sval správně starat. Jednoduchým cvičením tak mohou muži udržet prostatu ve správném chodu po dlouhá léta. Při benigní hyperplazii prostaty se těchto cviků velmi využívá pro zmírnění bolestí prostaty. Proto lze cvičení využít jako dobrou formu prevence onemocnění prostaty.

Prostatik, nebo ne?

Pokud si myslíte, že problémy s prostatou se vás nebo vašeho partnera netýkají, vyzkoušejte jednoduchý on-line test UROtest, kde se po vyplnění několika jednoduchých otázek dozvíte, jestli je u vás vše v pořádku. Test za partnera zvládnou vyplnit i ženy, a to do tří minut. První informaci o stavu prostaty tak budete mít hned a můžete okamžitě začít s cvičením. Aby v tom však muži nebyli sami, mohou je podpořit i partnerky a cvičit s nimi.

Zlepšení nejen v sexu

Při posílení Kegelových svalů dochází i ke zlepšení sexuálních prožitků. Jednoduchými cviky, které může provádět každý během běžného dne, se tak dostanete do lepší kondice v mnoha ohledech: posílíte pánevní dno, zlepšíte si sexuální prožitek, muži si zlepší erekci, dokážou oddálit ejakulaci nebo jen zmírnit inkontinenci. Pro ženy je toto cvičení velmi prospěšné po porodu.

Foto: shutterstock.com, Shutterstock.com

Zdravá prostata je základem pro správný a intenzivní prožitek. Ověřte partnerovu kondici pomocí UROtestuFoto: shutterstock.com, Shutterstock.com

Cvičte i na záchodě

Svalstvo pánevního dna lze procvičovat kdykoliv a kdekoliv. Nikdo na vás nepozná, že si právě procvičujete Kegelovy svaly, a vy se tak můžete jen těšit z pocitu, že děláte něco pro svůj lepší sexuální zážitek a pro zdraví vás obou. No není to fantastické, zlepšit stav pánevního dna, případně prostaty, tak jednoduše, zdarma a ještě v páru?

Reklama

Načítám