Hlavní obsah

Dámy v obleku? Budete vypadat sexy!

Foto: Zara

I v obleku můžete vypadat skvěle a sexyFoto: Zara

Reklama

Sako a kalhoty – pro mnoho žen nenáviděná uniforma do zaměstnání. Tato kombinace ale není už jen outfitem pracovním – dostává se i do městských ulic či nočních barů. Našli jsme překrásné kousky a poradíme vám, jak z nich udělat stylovou záležitost! Ukážeme vám dámské obleky, ve kterých se budete cítit skvěle a stejně tak i vypadat!

Článek

Nudí vás kostýmky k smrti? V dokonale padnoucím, moderního střihu a zajímavé barvy můžete být stejně neodolatelné jako v zajímavých šatech či těsných džínech. To, že máte kombinaci sako plus kalhoty spojenou jen s pracovní rutinou a „bezfantazijní" strohostí a stereotypem, na tom nic nemění. Jde jen o kvalitní materiál a důkladný výběr správného střihu, odpovídajícímu vaší postavě. Pracovní outfit nikdy nevypadal tak dobře!

Navíc s elegantním oblekem můžete udělat parádu i v noci! Období vánočních večírků sice skončilo, ale vidina silvestrovských oslav je stále ještě před vámi – pokud ji plánujete prožít ve velkém stylu a náš výběr dokonalých party šatiček v článku Staňte se hvězdou vánočního večírku! vás příliš nezaujal, nezoufejte. Uvidíte, že s kombinací kalhot, topu, vestičky a saka budete nejen působit sebevědoměji než v tílku s výstřihem a zmrzlými nožkami v mini sukni, ale budete se i mnohem lépe cítit!

Chcete-li pánský look dovést k dokonalosti, pořiďte si smoking, Yves Saint-Laurent byl skutečným géniem, když dal ženám na celém světě něco tak stylového, maskulinního a zároveň tak smyslného! O tom, jak skvěle oblek v pánském stylu vypadá, se můžete přesvědčit ve článku Módní kousky, které budete nosit znovu a znovu!.

S dámským oblekem si již po léta pohrávají mnohé módní značky a v klasických i moderních provedeních jej můžete vídat na molech téměř každou sezonu. Investice do kvalitního smokingu či obleku se vám tak mnohonásobně vyplatí!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Jason Wu, BalmainFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Yves Saint-Laurent, Ralph LaurenFoto: archiv firem

Sako do kanceláře i do baru

Kvalitní a dobře padnoucí sako v černé či jiné neutrální barvě by mělo mít své místo v šatníku každé ženy. Dokáže totiž zapůsobit na mnoha frontách – v práci vám dodá na eleganci a profesionalitě, vaše přímočarost v oblékání a stylové doplňky okolí přesvědčí o tom, že svou kariéru rozhodně berete vážně. Na druhé straně však dokáže dodat šmrnc i obyčejným upnutým džínům nebo harémovým kalhotám – stačí mu jen vyhrnout rukávy, nasadit klobouk v pánském stylu a máte uvolněný šik outfit během chvilky.

Co se týče střihu, můžete volit mezi vypasovaným sáčkem, které působí velice žensky a sexy a hodí se jak do kanceláře, tak i nočního klubu, nebo sakem volného chlapeckého střihu, které je spíše ležérnější a evokuje jakousi bezstarostnost a nespoutanost. Délka je individuální, ale současné trendy směřují k delším střihům. Pod sako zvolte vršek podle příležitosti – do práce košili, do kavárny bavlněné tričko s nápisem či vtipným obrázkem nebo lehký svetřík, do baru třpytivý top – odvážné z vás jej mohou obléknout na holé tělo a doplnit jej dlouhým náhrdelníkem nebo kravatou či motýlkem. Varování: celý večer budete v jednom kole!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, Ann Christine 990 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

9ka Na foto (zleva): H&M 899 Kč, KappAhl 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1299 Kč, Topshop 1740 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1499 Kč, KappAhl 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 799 Kč, Bershka 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 799 Kč, KappAhl 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 425 Kč, Bershka 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1899 Kč, Topshop 1740 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1299 Kč, Promod 1125 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Mango 1999 Kč, 1299 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 739 Kč, Lindex 999 KčFoto: archiv firem

Kalhoty musí padnout

Správné kalhoty jsou stejně důležité, jako vhodné sako. Investujte do perfektně padnoucích a vhodných k vašemu typu postavy. Do práce noste volný střih s rovnými nohavicemi, elegantně působí i nažehlené puky – košili zastrčte dovnitř a přidejte jednoduchý pásek. K ležérnímu looku patří i podobně působící kalhoty, a tak můžete zaplout do pohodlných „harémek" se sníženým sedem, obout si pánské polobotky a vyrazit do města.

Chystáte-li se do víru noci, chce to přece jen vytáhnout těžší kalibr – upnuté cigaretové kalhoty bokového střihu vytvoří s delším vypasovaným sáčkem perfektní spojení, ve kterém budete naprosto neodolatelné! Úzký střih zdůrazňující siluetu a ženskou smyslnost versus androgynnost až maskulinita obleku – to je nezaměnitelný mix, jenž působí na muže jako třaskavina. Zkuste i vy tuto výbušnou záležitost!

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 999 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 1499 Kč, 1499 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 899 Kč, Lindex 649 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 399 Kč, Topshop 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 1299 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Doplňky dodají šmrnc

Kalhoty a sako lze samozřejmě nosit samostatně – pokud se však rozhodnete pro pánský styl, je třeba ho dotáhnout k dokonalosti. Díky doplňkům můžete osvěžit obyčejný kostýmek a udělat z něj originální a nevšední outfit. Na denní nošení obujte pánské polobotky nebo mokasíny, na večer pak vysoké podpatky. Chcete-li dodat obleku trochu drsnější příchuť, navlékněte si kožené rukavice se zajímavými průstřihy.

Osvěžením bude i náhrdelník kopírující výstřih saka – zjemnit výsledný efekt můžete šňůrou perel s květinou. Žensky pak působí visací náušnice či zajímavá čelenka. Typicky pánskými proprietami jsou klobouk (na krásný výběr se podívejte zde: Klobouk: Nesmí chybět ve vašem podzimním šatníku!), kšandy, kravata či motýlek. Pohrajte si s detaily a dodejte strohému oblečení kapku šťávy!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 150 Kč, Topshop 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 899 Kč, Topshop 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 200 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1799 Kč, Tally Weijl 175 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 149 Kč, Zara 1699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Tally Weijl 150 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 999 Kč, Topshop 1595 KčFoto: archiv firem

A jaký vztah máte ke kostýmku a dámskému obleku vy? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám