Hlavní obsah

Dárek na prázdniny? Kniha a PC hra!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Obdarujte děti za hezké vysvědčeníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, ano. Prázdniny už nezadržitelně klepou na dveře. Poslední červnový den mimo jiné značí, že od zítřka budou mít naše ratolesti mnohem více volného času. Vybrali jsme pro vás několik nových knížek a PC her, ze kterých budou vaše děti nadšené!

Článek

Pro malé caparty

Pokud vaši malí studenti zatím dokončili pouze první třídu, můžete je potěšit lehčí četbou. Tou může být i Malá medvědí knížka. Příběhy velkého medvěda bručouna a medvíděte, kteří pro dobroty udělají opravdu cokoli: straší turisty nebo se přestrojí za vzácné pandy.

Jestli vyloženě nejste odpůrci počítačových her, obdarujte svoji dcerku hrou Barbie: Salon krásy. Malé holčičky mohou Barbie a její kamarádky v jednoduchém programu proměnit v opravdové krasavice - navrhnout ten správný účes nebo oblečení! Klukům zase můžete splnit sen díky hře Garbage Truck Simulator. V této milé a snadné hře si může nejen váš syn, ale třeba i manžel vyzkoušet, jaké to je řídit popelářské auto.

Foto: archvi firem

Knihkupectví dávají za hezké vysvědčení slevuFoto: archvi firem

Když už pohádkám odrostli...

Pro již téměř dospělé slečny, které se trápí prvními láskami, tu máme knihu Patnáctka v tom! Ta vypráví o Amy Bakerové, normální puberťačce, která musí na dva roky odjet do Japonska. A tak je před ní velké rozhodnutí - milovat se se svou první láskou ještě před odjezdem, nebo raději počkat na jiného prince? Odvážného chlapce staršího 12 let jistě potěšíte hororovým příběhem Pán stínů. Hlavní hrdina v něm bude bojovat proti skupině vampýrů a nakonec se zúčastní souboje o to, kdo se stane pánem světa.

Jestli se však váš syn zajímá spíše o akční příběhy a auta, pořiďte mu raději počítačovou hru Grand Theft Auto IV. V této nejnovější verzi dnes již kultovní herní série se hlavní hrdina prohání v luxusních autech po celém New Yorku. Počítačovým klenotem posledních dní je i nová verze hry The Sims 3. Hráč díky ní vstoupí do nové simulované reality, ovládá v ní svého Simíka (člověka, kterého si ve hře vytvoří podle sebe), staví mu dům a buduje vztahy v celém sousedství.

Foto: archiv firem

Nečtenářům se budou líbit počítačové hryFoto: archiv firem

Ještě nemáte pro své dítě dárek za vysvědčení? Nebojte se vybrat některý z našich tipů, určitě je novým dárkem potěšíte. Pro úplnost ještě uvádíme seznam zmíněných knih a her:

Zbyněk Černík: Malá medvědí knížka, Albatros, 88 stran, 169 Kč. Barbie: Salon krásy, PC hra, 399 Kč. Garbage Truck Simulator, PC hra, 299 Kč. Ros Asquithová: Patnáctka v tom!, vydal Albatros, 288 stran, 199 Kč. Darren Shan: Pán stínů, Albatros, 175 stran, 199 Kč. Grand Theft Auto IV, PC hra, 1299 Kč. The Sims 3, PC hra, 1299 Kč.

Reklama

Související témata:

Načítám