Hlavní obsah

Dcera nakupuje kvůli obalům!

Foto: Thinkstock

Dceru pohltila obalová mánieFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé z nás prožívají poněkud zapeklitou nákupní horečku. Dcera čtenářky Mirky utrácí měsíčně stovky korun za různé výrobky a pak obchoduje s jejich obaly. Neškodná mánie, nebo nedomyšlené ruinování peněženky? Máte podobnou vášeň? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Přidám zkušenost se svou dcerou. Je dospělá, měla by mít už rozum a umět aspoň trošku počítat, ale stále se jí to nějak nedaří. Její velkou zálibou je sběratelství nejrůznějších obalů a čárových kódů z výrobků, které pak s jinými sběratelkami vymění za to, co sbírá zase jiná, a tak si našetří na dárek.

Snad by to ani problém nebyl, jenže ona to dělá s vidinou, že tak ušetří peníze, a už nevidí věci kolem. Za poštovné, které zaplatí ve výměnách s ostatními sběratelkami, dá v konečné fázi několikrát víc, než je hodnota onoho dárku, na který si „našetří“. Často tak koupí sušenky, které v rodině nikdo nejí, jen proto, aby měla spoustu obalů, nebo několik balení čokolád, které jí pak doma leží v lednici měsíc. Avšak ona bude spokojená, protože je okamžitě rozbalí, obaly hodí do obálky a pošle nějaké „kamarádce“, která jí na oplátku zašle jiné obaly, nad nimiž dcera zajásá.

Pravidelně každý měsíc se diví, kde mizí peníze a že nevychází s výplatou, na druhou stranu si ale namlouvá, kolik „ušetřila“ na dárku pro manžela, kterého obdarovala nějakou hloupostí, již vyměnila za nastřádané body.

S manželem už jsme si zvykli, že dárky, které od ní dostáváme, bývají zpravidla s logem nějakého výrobce. Neustále jí říkáme, ať nám nic už nekupuje, a když, tak jedině nějakou maličkost.

Na druhou stranu se to snažím pochopit. Jde tu spíše o koníček, o sběratelskou vášeň a možná můžeme být rádi, že se nepustila do sbírání starožitností nebo drahých mincí. To by ji ta vášeň zřejmě stála mnohem víc.

Také ráda nakupujete? Nemůžete zkrátka některé věci nechat ležet na pultě bez povšimnuti? Za co nejvíce utrácíte? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vysloužit si 500 korun.

Související témata:

Načítám