Hlavní obsah

Děláte svoji každodenní rutinu péče o pleť správně?

Foto: La Roche-Posay

La Roche-Posay, rutina péče o pleťFoto: La Roche-Posay

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tipy, jak porozumět a vybrat aktivní ingredience. Chcete se vrhnout do světa aktivních ingrediencí, anti-agingu, krásných skleněných lahviček se séry a hlavně – nadstandardní péče o vaši pleť, ale nevíte, jak začít?

Článek

Přinášíme vám tipy, jaké aktivní látky jsou vhodné zrovna pro vás! Jste zklamaní z výsledků produktů péče o pleť, které používáte? Máte vrásky, lesklou pleť nebo akné a nic nepomáhá? Pokud chcete umět rozpoznat kvalitní produkty v péči o pleť, je důležité se zaměřit na složení.

Proč aktivní ingredience

Každý produkt totiž obsahuje určité látky, které mají klíčový vliv na kýžený efekt daného produktu. Ty nejúčinnější látky v kosmetice se nazývají aktivními ingrediencemi. Séra, která je obsahují, je vhodné používat na vyčištěnou pleť, jako první krok péče o pleť, a až poté nanést v případě potřeby krém. Séra je možné mezi sebou kombinovat a vrstvit.

Které jsou nejznámější aktivní látky a na jaký problém jsou vhodné?

Foto: La Roche-Posay

La Roche-Posay, séra proti stárnutí pletiFoto: La Roche-Posay

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je jednou z nejlepších hydratačních látek. Funguje stejně jako houba, plní se vodou a díky své specifické struktuře udržuje vlhkost pleti a dodává jí plnost. Kromě hydratace je tato složka aktivní při hojení a protizánětlivém účinku. Kyselina hyaluronová mimo jiné přenáší živiny do kožních buněk, což napomáhá buněčné obnově. Vysoké zastoupení má kyselina hyaluronová v séru La Roche-Posay Hyalu B5 a používá se ráno a večer.

Foto: La Roche-Posay

La Roche-Posay, Hyalu B5 sérumFoto: La Roche-Posay

Vitamin C

Vitamin C neboli kyselina L-askorbová je účinným antioxidantem, který ničí volné radikály a bojuje proti prvním příznakům stárnutí pleti tím, že ji zjemňuje, regeneruje, obnovuje její pružnost a sjednocuje barevný tón pleti. Je nezbytný při tvorbě kolagenu a obnovuje buňky pro zdravější a pevnější pleť. Má protizánětlivé účinky, je tedy vhodná při léčbě akné. Na pleť mimo jiné působí lehce exfoliačně. Pro všechny tyto účinky doporučujeme sérum Pure Vitamin C10 , vhodné používat ráno a večer.

Foto: La Roche-Posay

La Roche-Posay, Pure Vitamin C10 sérumFoto: La Roche-Posay

Retinol

Retinol je derivát vitaminu A, který je také přirozeně obsažen v kůži. Posiluje buněčnou regeneraci v nejspodnějších vrstvách epidermis, proto je schopen vyplňovat vrásky hluboko vevnitř kůže. Retinol způsobuje přecitlivělost pokožky na UV záření, proto je potřeba používat produkty s retinolem na noc a následně použít dostatečnou SPF ochranu. Retinol je součásti séra La Roche-Posay Retinol B3.

Foto: La Roche-Posay

La Roche-Posay, Retinol B3 sérumFoto: La Roche-Posay

Kyselina salicylová

Kyselina salicylová je hojně využívaná pro své exfoliační účinky. Díky ní se vazby mezi buňkami ve vnějších vrstvách kůže rozpadají a nedochází tak ke vzniku ucpaných pórů a hrubosti pokožky. Je výborná pro své protizánětlivé a zklidňující účinky. Kyselinu salicylovou najdete v La Roche-Posay Effaclar séru a je vhodné ho používat pouze na noc a druhý den chránit pokožku produktem s SPF 50.

Více informací o aktivních látkách najdete na stránkách La Roche-Posay.

Reklama

Načítám