Hlavní obsah

Den po „tom": Jak se neztrapnit?

Foto: Thinkstock

Musíte vycítit, jestli má zájemFoto: Thinkstock

Reklama

Každá vášnivá noc jednou skončí. A je-li to ta první s novou láskou, druhý den ráno vás čeká zkouška ohněm. Jak se k němu chovat a čím nezpackat navázání partnerského vztahu? Hlavně mu neříkejte tak docela pravdu!

Článek

Když se poprvé probudíte vedle NĚJ, pokazit se může následující: Zachováte se moc dychtivě, nebo se naopak stáhnete, což si vyloží jako vaši nechuť pokračovat v čemkoliv dál. Je to přirozená reakce, avšak v obou případech vám to může zhatit vyhlídky na oficiálního partnera. Jak tedy nedorozumění předcházet?

Představte si, že rozlepíte oči dřív než on. Prohlížíte si, jak má každý vlas jinam, zkoumáte linie ramen a každou oblinku, kterou lze zpoza přikrývky zahlédnout. Přemýšlíte. Chtěla byste vědět, zda se mu to s vámi líbilo - užil si to? Nechovala jsem se blbě? Přece jenom zapůsobilo to víno! A nejistota sílí. Nemám radši vstát a dát vařit vodu na kafe? Nebo raději čekat, až se vzbudí, a poslat ho pro rohlíky?

Nedívejte se mu do očí

Jestli vám na něm opravdu záleží, radši setrvejte. Přitulte se k němu tak, aby váš pohled směřoval kamsi do neurčita. Bude tak mít chvíli po probuzení pár vteřin na aklimatizaci bez nátlaku na přímý oční kontakt. Mohl by si začít myslet, že ho chcete hned zpovídat nebo po něm něco chtít… Na otázku, jak se zrovna cítí, co pro něj společná noc znamenala, naleznete odpověď v gestech. Oplatil vám stisknutí ruky? Pohladil rameno? Sálá z něj mazlivá atmosféra? Pak je vše na dobré cestě!

Foto: Thinkstock

Záleží na tom, jak se s vámi rozloučíFoto: Thinkstock

Snídaně, nebo druhé kolo?

Může se stát, že vás svými doteky navnadí natolik, že budete mít chuť na druhé kolo intimností. Oba jste v ošidné, nejisté pozici, protože i on ví, že když bude iniciativní, zchladíte ho větou, že mu jde pouze o to jedno. Těžte z tělesného kontaktu a buďte něžnost sama. Buď zareaguje opětováním dotyků a následnou procházkou po vašem obnaženém těle, nebo unaveně oddychne a odtáhne se. Pak je nejspíš čas na tu nejsilnější kávu, kterou doma u sebe či u něj najdete.

V případě, že z bytu odchází jako první, jaké rozloučení navodit? To odhadnete přímo v dané chvíli. Jestli vám připadá rozněžnělý, nadšený a upovídaný, nechá se slyšet, jak je hrozně nerad, že musí odejít, ležte klidně v posteli a vypravte ho do víru dne žhavým polibkem. Pokud patříte mezi sebevědomější ženy, nahá vstaňte, zastavte ho ve dveřích na poslední chvíli a celým tělem se k němu přitiskněte. (Bude mít celý den o čem přemýšlet.)

Kdy neříkat tak docela pravdu?

Ale pozor. V jakékoli fázi ranního vstávání vás může zaskočit otázka: „Jaký to bylo? Měla jsi orgasmus?“ Co teď? V žádném případě nelhat, nýbrž takticky mlžit. My přece víme, že nám ženám chvíli trvá, než si zvykneme na nového milence a dospějeme vyvrcholení, tak se toho držte. Odpovězte něco ve smyslu, že jste si to užila a líbilo se vám to i bez orgasmu. Věda? Vůbec ne! „Naše noc byla úžasná. Málem jsem vybuchla jako sopka, ale nakonec mi to nějak nešlo. Nervozita dělá svoje. To víš, musím si nejdřív zvyknout, že tě mám konečně vedle sebe!“ Když to takto podáte, nikdo proti tomu nemůže nic namítnout. Jakmile ale zalžete, už se to s vámi poveze. Stavět vztah na neupřímnosti přece nejde!

Co když nestál za nic?

Také si odpusťte dvojsmyslné narážky na jeho neupravený vzhled, kruhy pod očima a nevábný dech. Řiďte se instinktem a dopřejte mu pocit vítězství. Za ten bude k smrti rád!

P. S.: Stálo-li to celé za starou belu a nemáte zájem slučovat svůj život s jeho, zkuste mu dát ještě jednu šanci. Buď se rozdíly mezi vámi potvrdí, nebo vás milenec přesvědčí o opaku. Vždyť kdo by nebyl vyvedený z míry z vašeho vzrušeného těla? Třeba jen z roztěkanosti neodhadl ty správné techniky!

A jaká bývají vaše rána, která následují po prvních nocích plných vášně? Dokázala jste vždycky podobný zážitek proměnit ve fungující dlouhotrvající vztah, nebo se to prvními intimnostmi celé zkazilo a řekla jste si, že jdete dál? Podělte se s námi o zážitky v diskusi pod článkem!

Reklama

Načítám