Hlavní obsah

Dětský účet je nejlepší školou ve finančním vzdělávání

Foto: Komerční banka a.s.

Účty JuniorFoto: Komerční banka a.s.

Pokud váháte nad tím, zda založit svému dítěti vlastní bankovní účet, máme pro vás jasnou odpověď. Neváhejte. Dětský účet pro běžné hospodaření s kapesným je již od šesti let a je tou nejlepší školou, kterou můžete svému dítěti dát ve finančním vzdělávání. Navíc můžete ukládat na jeho vlastní spořicí účet již od jeho narození.

Článek

Je pravda, že finanční gramotnost se dostala již do školních vzdělávacích programů. Praxe je ale v tomto případě nenahraditelná a je rozhodně lepší začít praktické vzdělávání s malými částkami a pod dozorem rodičů.

„Dětský účet slouží především jako nástroj, jak dítě naučit hospodařit s vlastními penězi už v útlém věku a jak ho už odmalička učit zodpovědnosti a využívat běžné finanční nástroje, jako jsou například platební karta nebo mobilní a internetové bankovnictví. Rodiče navíc mají jasný přehled o tom, za co, kde a kolik jejich dítě utrácí. Dětský účet je ideální pro zasílání pravidelného kapesného,“ uvedl Leoš Souček, zástupce výkonného ředitele pro Marketing a Komunikaci Komerční banky.

Výhodnější účty pro děti

Příkladem optimálního dětského účtu pro běžné hospodaření s kapesným je MůjÚčet Junior od Komerční banky (KB). K založení tohoto účtu stačí zákonnému zástupci rodný list dítěte. Účet lze přitom sjednat i bez návštěvy pobočky on-line.

MůjÚčet Junior je zdarma a zahrnuje například platební kartu s vlastním designem, bezplatné výběry z bankomatů KB, internetové a mobilní bankovnictví. Rodiče navíc mohou nastavovat dítěti limity ke kartám a výběrům z bankomatů dle svého uvážení a vyspělosti dítěte ve vlastním internetovém a mobilním bankovnictví KB.

„U našich klientů roste zájem pořídit dětem vlastní účet, který jim pomáhá ve vzdělávání v oblasti financí, ale zároveň chtějí dětem i spořit. Proto jsme vedle účtu MůjÚčet Junior rozšířili nabídku i o Spořicí účet Junior, který je vhodný pro zasílání finančních příspěvků, například od rodičů či příbuzných. Tento účet má zvýhodněné úročení 0,5 % p. a. do výše 50 000 Kč,“ doplnil Leoš Souček.

Zatímco MůjÚčet Junior lze dítěti založit od šesti let, Spořicí účet Junior můžete synovi nebo dceři zařídit hned od narození. V obou případech je horní věková hranice 18 let. Společné mají oba produkty jedno – naučit děti hospodařit s vlastními penězi pod kontrolou rodičů.

Více informací o produktech pro děti získáte na jakékoli pobočce Komerční banky, bezplatné infolince 800 521 521 nebo na webových stránkách www.kb.cz.

Reklama

Načítám