Hlavní obsah

Proč ženy tloustnou

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ženy stávají se dříve korpulentnějšímiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

6. díl - Proč kuřáci propadají alkoholismu a neřestnému životu, jsme se již dozvěděli. Ale tušíte, proč vlastně my - ženy - tloustneme? Jen se podívejme pravdě do očí!

Článek

Důvod, proč ženy zralejšího věku nemohou postrádati šněrovačky, jest v náklonnosti k tloustnutí, jež jest zvláštností ženského pohlaví. Ženy stávají se dříve a častěji korpulentními než muži. Poněvač ženské tvary těla vykazují již od přírody více plnosti a zaokrouhlenosti a tuk se usazuje se zálibou právě na takových vyklenutých částech - na prsou, bocích, břichu a hyždích - povstává nepěkná a neestetická postava, která činí pochopitelnou snahu po zlepšení. Toto jest biologicky daný fakt, a nedá se s ním mnoho dělati, není možno jít proti přírodě. Ženy od určitého věku musejí proto na štíhlou postavu rezignovat, nebylo by to ostatně pro ně ani zdravé. Avšak i v tomto jest řešení.

Nevzhledné postavě pomohou šaty

Po mnohých pokusech a mnohých nezdarech konečně se podařilo vyhověti tak různým hlediskům a nalézti tvar a střih pro spodní i svrchní šat, při kterém uplatňuje se jak hygiena, tak také vkus.

Počněme nejprve s oděvem, přiléhajícím těsně na tělo, totiž s košilí. Obyčejný střih vyžaduje hojně látky, jež naprosto bezúčelně zakrývá obrysy postavy, dělá spoustu záhybů a tím kůži citelně obtěžuje. Výtečnou náhradu za to poskytuje kombinace košile s kalhotami, jež se tělu těsně přimýká, netvoří záhybů a má tu výhodu, že spojuje v sobě dva kusy oděvu. Podle roční doby může zhotovena býti z různého materiálu, který však musí býti vždy porésní a průdušný.

Tak a máme v tom jasno. Jste-li ženou „od určitého věku", přestaňte se honit za štíhlou figurou, nechcete jít přeci proti přírodě... A kdyby vám to přeci jenom nedalo, příště si v našem seriálu přečtěte, co je to vlastně hald, ať víte proti kumu bojujeme!

Reklama

Související témata:

Načítám