Hlavní obsah

Dlouhé sukně, jak je neznáte! S čím vypadají nejlépe?

Foto: Jakub Jurdič

Trend dlouhých sukní si vyzkoušela naše čtenářka AnnaFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdinky dnešního článku není radno podceňovat. Přestože neodhalují nohy jako jejich mini sestřičky, i ony mají něco do sebe. Pokud jste pro maxi sukně nikdy neměly slabost, teď už ji mít budete!

Článek

Maxi sukně za sebou mají dlouhou módní historii, přesto se jim spousta žen stále vyhýbá. Jste skálopevně přesvědčené, že zrovna vám nesluší? A kolik různých sukní jste reálně vyzkoušely? Důležitý ovšem není jen typ samotné sukně, ale i to, s čím ji zkombinujete. Pokud vám vadí její objemnost, přidejte upnutý vršek a odhalte co nejvíce kůže na rukou. Sukni také zkoušejte se správnou obuví. Většina těch dlouhých vypadá paradoxně lépe s botami bez podpatku.

Je vám horko při pouhém pohledu na jednotlivé outfity? Vzhledem k tomu, že se blíží září, jsme sukně trochu zateplili. Sestavy jsou tak cílené na přelom léta a podzimu.

Zkrácená verze

Dlouhá sukně nemusí nutně sahat až na zem. Pokud se v nejdelší variantě necítíte dobře, oblečte si tu, která je o pár centimetrů zkrácená. Pozor, u midi délky se vyplatí obout podpatky. Zamilovaly jste se do sukně z bílého denimu? Zůstaňte u této čisté barvy a barevnou výjimku udělejte jen u psaníčka.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1099 Kč), svetr (Reserved, 449 Kč), kožené boty (Baťa, 599 Kč), kratší náhrdelník (Lindex, 199 Kč), delší náhrdelník (Mohito, 99 Kč), semišové psaníčko (Mohito, 749 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Na noze vypadají neodolatelně! Už máte kotníčkové boty s otevřenou špičkou?Foto: archiv firem

V jednoduchosti je krása

K tomu, abyste vypadaly stylově, někdy stačí jen dva správné kusy. Plisovaná sukně a lehký pastelový svetr s volným rolákem jsou toho příkladem. Obout k nim můžete třeba pohodlné polobotky. Vyhnout se zkuste obligátní černé, která by jemnost celku narušila. Z doplňků vám bude stačit jen pár prstenů.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Van Graaf, 6999 Kč), svetr (Mohito, 699 Kč), boty (Zoot, 1399 Kč), sluneční brýle (C&A, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Že jste ještě nenašly tu pravou maxi? Pozorně si prohlédněte naše tipyFoto: archiv firem

Pohrajte si se siluetou

Pokud chcete k maxi sukni obléct delší vršek, zkuste ho usměrnit pomocí pásku. Jen tak si zachováte viditelný pas. S koncem léta určitě oceníte variabilní vestu, kterou můžete během podzimu snadno využít k vrstvení.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (F&F, 469 Kč), vesta (Van Graaf, 2799 Kč), pásek (Tally Weijl, 399 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), náhrdelník (Marks & Spencer, 549 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Maximum pohodlí

Nechcete dělat kompromisy mezi pohodlím a stylem? Pořiďte si příjemnou sukni, která je na omak podobná vašemu oblíbenému bavlněnému tričku. Stylistka ji spárovala s černým tílkem a dlouhou košilí bez rukávů, evokující éru grunge.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: tílko (Van Graaf, 1699 Kč), sukně s páskem (Zoot, 789 Kč), košile bez rukávů (Tally Weijl, 559 Kč), klobouk (C&A, 398 Kč), semišové boty (Promod, 2499 Kč), náramek (Antipearle, 9700 Kč), kožené psaníčko (Van Graaf, 4999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Poodhalte břicho

Vůbec nevadí, že na něm nemáte, jak se říká pekáč buchet. Se sukní, sahající do pasu a crop topem v podobné délce, jakou jsme zvolili my, totiž ukážete jen malou část kůže nad pupíkem. Štíhlá postava je ale logicky nezbytná.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: crop top (Reserved, 399 Kč), sukně (Reserved, 499 Kč), čepice (C&A, 350 Kč), boty (Reserved, 399 Kč), kabelka (C&A, 250 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Související témata:

Načítám