Hlavní obsah

Do plavek bez chloupků

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V plavkách je vidět každá nedokonalostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Léto nemá s chloupky slitování, co nevadí v zimě, s tím v plavkách neobstojíte. Přemýšlíte, jak se jich nejlépe a nejrychleji zbavit? Máme pár zaručených tipů a rad, jak nejlépe na ně.

Článek

Když už slunce svítí, není vhodný čas na laserovou epilaci, která je skutečně nejefektivnější a při správném postupu zbaví tělo chloupků navždycky. Ale právě před laserovým zákrokem nesmí být kůže vystavována nejméně šest týdnů slunci, protože by mohlo dojít k nežádoucí pigmentaci. Také se nesmějí používat nejméně tři týdny samoopalovací krémy ani před, ani po zákroku. Tím pádem by vám léto proteklo mezi prsty, v tomto čase nemůžete počítat s laserovou epilací. Co tedy zbývá?

Depilace voskem

Depilační vosk není těsně před dovolenou nejoptimálnější, protože pokožka bývá nejméně týden citlivá na slunce. Navíc není vhodné depilovat i příliš opálenou pokožku. Raději než ji provádět sama doma zajděte do svého kosmetického studia. V každém případě, když se pro vosk rozhodnete, používejte ochranné opalovací krémy.

Šikovné krémy a pěny

Záleží jen na vás, po kterém sáhnete. Mají tu výhodu, že oslabí a naruší kořínek chloupku, který potom roste pomaleji. Záporným jevem může být alergie na daný přípravek, proto je dobré před radikálním zásahem nejprve vyzkoušet např. na noze, jaká bude reakce. Zvláště je-li vaše tělo už opálené. V případě, že místo nezarudne, můžete aplikovat na ostatní části těla, vyjma obličeje. Následně pokožku odměňte zklidňujícím mlékem, nejlépe stejné řady, jako byl depilační krém.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Méně známou je depilace cukrovou pastouFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Cukrová pomoc

Vyzkoušejte jemnou depilaci cukrovou pastou Ebtesama s olivovým olejem, je čistě na přírodní bázi a neobsahuje chemikálie, které by pokožku podráždily, naopak kůže je hydratovaná. S přípravkem se velmi dobře pracuje, oproti voskům nemusí být kůže zcela vypnutá. Vhodná je pro depilaci každého místa na těle včetně podpaží a třísel. Jediný zápor je, že pasta nemá dobrou přilnavost, když se nanáší na zpocenou nebo zvlhlou pokožku, ale v tom případě si můžete pomoci obyčejným dětským pudrem, který před aplikací cukrové pasty nanesete na tělo. Pokožka bez chloupků vydrží tři až pět týdnů. Čím rychleji ji strhnete, tím méně to bolí a je to efektivnější. Vyzkoušet můžete i jiné cukrové pasty, nejlépe nakoupíte v internetových obchodech. A sledujte jejich složení, aby byly na přírodní bázi.

Mokré, nebo suché holení?

Mokré holení je k pokožce nejšetrnější, ale má tu nevýhodu, že vydrží bez poskvrnky maximálně dva dny a celý proces se musí opakovat. Vhodné je pro vyholování podpaží a třísel, protože minimálně dráždí pokožku a nedojde k alergické reakci v podobě zarudlých pupínků, které vypadají stejně nehezky jako chloupky. Na trhu je celá řada dámských holicích strojků. Vyzkoušejte k mokrému holení kombinaci s epilačním strojkem, chloupky porostou pomaleji a k pokožce se budete chovat šetrně.

Epilační holicí strojky pracují na principu rotujících pinzet, tedy chloupky vytrhávají. Pracuje se s nimi nasucho a pro někoho to může být i bolestivá záležitost. Navíc pokožka je bezprostředně po zásahu zarudlá. Nicméně bez chloupků oproti mokrému holení vydrží až týden. Dobré je ošetřit pokožku po zásahu speciálními tělovými mléky nebo gely, které mají zklidňující účinky a zpomalují růst chloupků.

A tak i přesto, že je laserová epilace v létě vyřazena ze hry, mohou být vaše třísla i podpaží bez chloupků.

Reklama

Související témata:

Načítám