Hlavní obsah

Domácí manikúra krok za krokem

Foto: Thinkstock

Pěstěné ruce jsou vidět na první pohledFoto: Thinkstock

Reklama

Dlouhé dny a dostatek slunečních paprsků nám přinášejí novou energii a my se můžeme věnovat i takovým činnostem, které během roku lehce opomíjíme, nebo naopak začít s něčím novým. V případě, že jsme své nehtíky trochu zanedbaly, jsou tu pro nás tipy, jak obnovit jejich krásu.

Článek

Co pro domácí péči potřebujeme

V první řadě je to pilníkna zkracování a tvarování nehtů. Chvíli potrvá, než nalezneme ten svůj - správný do ruky i vhodný materiálem, z kterého je zhotoven. Určitě se neobejdeme bez dřívka na zatlačování kůžičky. Nahradit ho můžeme i speciální umělohmotnou tyčinkou s gumovým koncem.  Pomoci si můžeme přípravky na změkčení a zpomalení růstu kůžičky, na trhu je jich celá řada. Je důležité, aby kůžička kolem nehtového valu byla vláčná. Když už ji neošetříme speciálním přípravkem, je dobré okolí nehtu občas promasírovat běžným krémem na ruce nebo trochou olivového oleje. Nejlépe je zavést si tento rituál po sprchování nebo koupání.

Čím častěji a jemněji budeme kůžičku stahovat, tím budou naše nehty upravenější. Vidět by měl být bílý půlměsíc v dolní části nehtu. Ale pozor. Bezprostředně po koupeli si nehty nepilujeme nebo nestříháme, protože zvlhčené mají větší tendenci k třepení. Důležité jsou i správné nůžtičky, i když odborníci doporučují nehtíky raději pilovat a kůžičku stahovat dřívkem. Máme-li výbavu kompletní, modelace nehtů může začít.

Foto: archiv firem

Pomocníci pro vaše krásné nehtyFoto: archiv firem

Barvičky pro nehty

V případě lakování nehtů je dobré se orientovat na přípravky, které je zbytečně nevysušují, zpravidla to bývají ty s vyšší cenou. Nehtům po odlakování musíme poskytnout péči a výživu, která je dostane opět do kondice. V případě, že nechceme utrácet za podkladové laky, je lepší vybírat lak v tělové barvě, protože příliš intenzivní barvy zanechávají zežloutlé nehty. A nám jde přece o to, aby vypadaly pěkně a zdravě i po odstranění laku. Pro začátečnice v lakování nehtů jsou vhodné světlejší a nenápadnější odstíny, které jsou shovívavější k omylům. Pro všechny případy je dobré mít po ruce speciální korekční tužku, která bezpečně vyzmizíkuje přetažení na kůžičku a jiné nepřesnosti, nebo aspoň vatovou tyčinku, ale u ní je potřeba už určité zručnosti.

Přirozeného a upraveného vzhledu docílíme francouzskou manikúrou. Stačí konečky nehtů natřít bílým lakem a po zaschnutí celý nehtík přetřít bezbarvým nebo lehce tónovaným lakem. Příjemné je, že pro toto krášlení se prodávají přímo sety laků. Manikérka Jarmila Fendrychová z SQ academy potvrzuje, že francouzská manikúra stále frčí a in jsou především krátké nehty.

Využijme tedy léto k novým začátkům a rozmazlování sebe sama.

Reklama

Související témata:

Načítám