Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Chcete si doma připravit těstoviny přesně podle šéfkuchaře a třeba je naservírovat v trochu neobvyklé podobě? Pusťte se krok po kroku do kalamár plněných domácími tagliatellemi. Jsou vynikající!

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 4 ks žloutků
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g semolinové mouky
  • 4 ks vejce
Kalamáry
  • 600 g kalamár
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 200 ml olivového oleje
  • 100 g cherry rajčat
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na těstoviny vložte do mísy a rukama je propracovávejte, dokud nevznikne pevné těsto, které drží při sobě a nedrobí se. Bude vám to trvat třeba i pět minut. Pak rozdělte těsto na polovinu a na lehce pomoučněném vále ho rozválejte na plát vysoký asi 4 milimetry. Těsto přeložte, zabalte do fólie a nechte minimálně hodinu v lednici odpočinout.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Po uplynutí času je třeba těsto ještě vyválet na výšku asi 0,5-1 mm. Skvělým pomocníkem je v tuto chvíli strojek na těstoviny, který vám pomůže těsto souměrně vyválet a také třeba i rovnou nakrájet na tagliatelle. Pokud ho nemáte, vystačíte si samozřejmě s nožem (případně rádýlkem) a válečkem. Tagliatelle už jen rozprostřete po pomoučněném plechu a máte hotovo. Aby neosychaly, můžete je přikrýt potravinovou folií.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. „Vyplatí se vedle do pánve dát trochu oleje s vodou a těstoviny ve směsi po uvaření obalit. Budou mít ještě lepší chuť,“ přidává tip Jan Punčochář.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Těstoviny vařte asi minutu, obalte je ve směsi v pánvi a naplňte jimi čerstvé očištěné kalamáry. Párátkem můžete ke zbytku přichytit i dříve odříznutou vrchní část (tak, jak vidíte na fotkách).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Na pánvi teď už jen rozpalte olej a opečte na něm kalamáry, cherry rajčátka a olivy, trvá to asi 4 minuty. Doplňte bazalku, zamíchejte a může se podávat!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám