Hlavní obsah

Dovolená snů: Objevte nejkrásnější místa v Chorvatsku

Foto: Valamar

Valamar Argosy Hotel 4*Foto: Valamar

Letos v létě si nejen Češi touží vynahradit uplynulý rok, kdy pandemická situace velmi výrazně omezila možnosti cestování. Dopřejte si proto i v Chorvatsku to nejlepší. Představujeme ta nejkrásnější místa a nejstylovější ubytování.

Článek

První rada zní: Jeďte na jih. Většina turistů v Chorvatsku zůstává na severu, protože je to jednoduše z Česka nejblíž. Když ale ještě trošku popojedete, máte jistotu, že tu bude klidněji. Navíc čím jižněji, tím je tato země krásnější.

Foto: Valamar

HvarFoto: Valamar

Když chcete na ostrov

Chorvatsko je zemí tisíce ostrovů, a tak vybrat ten, na němž strávíte svých 14 dní, není jednoduché. My doporučujeme ten nejslunečnější z nich – Hvar. Jako by totiž byl z říše fantazie – levandulová pole, zpomalený rytmus života místních lidí, průzračné moře a pláže, půvabná městečka a skvělá hotelová nabídka.

Nově tu můžete využít Hvar (Placeshotel) by Valamar 4*, lifestylový hotel, který vás nadchne uvolněnou atmosférou a beach chic stylem. Najdete ho hned u pláže blízko Starého Gradu a je určen všem, kdo touží po odpočinku s dobrou hudbou, skvělými koktejly, ale zároveň si chtějí udržet své soukromí.

Foto: Valamar

Places Hotel by Valamar, HvarFoto: Valamar

Riviéra s písečnými plážemi

Na úpatí pohoří Biokovo leží překrásná Makarska, město přímo na pobřeží, které dalo název celé riviéře s písečnými plážemi a vřelou dalmatskou pohostinností. Ochutnejte nejlepší domácí speciality, zažijte místní tradice a užijte si aktivní nebo odpočinkovou dovolenou, pro kterou vám doporučujeme čtyřhvězdičkový Valamar Meteor Hotel přímo na pláži.

Užije si tu celá rodina, a to díky vnitřním i venkovním bazénům, speciálním dětským bazénům a hernám, ale také wellness, službám animátorů i bohaté gastro nabídce. To vše jen několik minut chůze od centra Makarské.

Foto: Valamar

Valamar Meteor Hotel 4*Foto: Valamar

Nejkrásnější chorvatské město

Vydejte se ještě jižněji, protože Dubrovník prostě musíte vidět. Ve městě lemovaném hradbami, s bohatou kulturou a historií si užijete ten nejkrásnější romantický pobyt. Zvlášť pokud se ubytujete v luxusním hotelu Valamar Argosy 4*, na jehož terase budete snídat s výhledem na staré město i nedaleký ostrov Lokrum.

Hotel stojí na poloostrově Babin Kuk, je tedy vzdálen deset minut jízdy od hlavní brány hradeb Dubrovníku, ale zároveň si tu můžete dopřát i relaxaci u bazénu a romantické večeře. Má své atrium se středomořskou zahradou a pod ním se nachází pláž Cava, která je na seznamu nejhezčích pláží světa.

Foto: Valamar

DubrovníkFoto: Valamar

Jak ušetřit?

Rádi byste se na některé z těchto míst vypravili? Pro naše čtenáře máme promo kód CROATIA15, s nímž získáváte slevu nejen na zmíněné hotely, ale i další ze sítě Valamar, nejprestižnější turistické společnosti v Chorvatsku.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám