Hlavní obsah

Dovolenou v tuzemsku loni strávilo skoro 8 milionů Čechů

Foto: Shuttersrock

KrkonošeFoto: Shuttersrock

Více než pět milionů Čechů vyrazilo loni na dovolenou do zahraničí, ale stále více lidí tráví volno i v tuzemsku. Za příjemným zážitkem není nutné mířit daleko, Česká republika nabízí plno zajímavých míst k vyžití.

Článek

V posledním době jsou novým trendem kratší dovolené a prodloužené víkendy. Češi si začínají uvědomovat nezbytnost odpočinku a péče o vlastní tělo. Víkendy trávené na chalupě pomalu ustupují výletům do přírody po nejrůznějších částech země a wellness pobytům, kde je o člověka maximálně postaráno. Za příjemným odpočinkem a novými zážitky rozhodně není třeba vážit dalekou cestu do zahraničí, ale stačí se porozhlédnout po mapě naší republiky.

Jedno z oblíbených zimních a letních středisek je Špindlerův Mlýn, který se nachází v samotném srdci Krkonoš. Se svou úchvatnou krajinou je zároveň křižovatkou rozsáhlých turistických tras, které jsou ideální kombinací pro milovníky přírody. Zdejší panenská příroda ukrývá například nejen nejvyšší horu republiky, ale i vodopád, který je se svými úctyhodnými 148 metry nejvyšším v zemi, dále netknuté kamenné útvary, kaskády či rašeliniště.

Foto: https://www.hotel-horal.cz/

KrkonošeFoto: https://www.hotel-horal.cz/

Nárůst oblíbenosti a zároveň návštěvnosti zaznamenávají i gastronomická a ubytovací zařízení, která se nachází v turisticky oblíbených destinacích. „Zájem turistů s sebou přináší zároveň i motivaci ke stále kvalitnějším zákaznickým službám a širším možnostem. Úroveň hotelových služeb se musí vyrovnat zahraničním konkurenčním destinacím,“ vysvětluje Marián Novotný, ředitel OREA Resortu Horal ve Špindlerově Mlýně.

Foto: https://www.hotel-horal.cz/

OREA Resort HoralFoto: https://www.hotel-horal.cz/

Hotelovou síť OREA Hotels & Resorts a její ubytovací kapacity můžeme nalézt po celé České republice včetně Krkonoš. OREA v loňském roce zahájila rozsáhlé modernizace všech svých hotelů. Novou tvář už dostaly například OREA Resort Horizont na Šumavě nebo Hotel Pyramida v Praze a revitalizace čeká také Resort Devět Skal na Vysočině a brněnský OREA Hotel Voroněž.

Na OREA Resortu Horal právě končí rozsáhlá rekonstrukce a od začátku srpna se můžeme těšit na nové de luxe pokoje, zarezervovat letní pobyt si můžete již dnes. Nový design vytvořila přední česká návrhářka Barbora Škorpilová. Horal se pyšní nejlepším panoramatickým výhledem z hotelové restaurace ve Špindlerově Mlýně. Nové pokoje, designová restaurace, která nabízí nevšední gastronomický zážitek, a v neposlední řadě bohatý animační program pro děti je ideálním místem pro prodloužený víkend či dovolenou. Od druhé poloviny prosince bude navíc po rozsáhlé rekonstrukci k dispozici luxusní wellness s bazénem, saunami, parní lázní, tepidáriem a whirlpoolem a také nová obří dětská herna.

OREA neinvestuje jenom do hardwaru, ale nemalé finanční prostředky vložila taktéž do nových technologií a lidského kapitálu, bez kterého by služby v tomto sektoru nemohly existovat. Plánuje také vybudování dobíjecích stanic u svých hotelů a zavedení systému otevírání dveří pomocí mobilního telefonu.

V pražské Pyramidě vás na recepci uvítá robot Pepper, který vám poskytne informace o hotelu a jeho službách a doporučí vám, kterou restauraci v okolí stojí za to navštívit nebo kam zajít za zábavou.

Foto: https://www.hotel-horal.cz/

KrkonošeFoto: https://www.hotel-horal.cz/

Dovolená u moře je v mnoha případech nenahraditelná, ale k načerpání energie mnohdy stačí pár hodin jízdy, po kterých si vychutnáte odpočinek v malebných koutech naší země. Zdejší poklidná příroda působí na člověka především po úprku z přelidněného města jako balzám na duši. Tolik vzácný klid a možnost načerpání nové pozitivní energie je pro mnohé velkým lákadlem. Je na každém, jestli si sbalí batoh a trekingové hole a vyrazí na výšlap, nebo za pomoci dronu prozkoumá dostupná místa z ptačí perspektivy, či jestli se vydá čistě za odpočinkem. Naše země oplývá nekonečnými příležitostmi, jak strávit volný čas a naplno si ho užít, stačí si jen vybrat směr a vyrazit.

Reklama

Načítám