Hlavní obsah

Dvě plastické operace během jednoho zákroku? Ano! Můžete podstoupit několik úprav zevnějšku najednou

Foto: Asklepion, Shutterstock.com

Estetické zákroky můžete podstoupit v každém věkuFoto: Asklepion, Shutterstock.com

Možná vás to překvapí, ale některé estetické zákroky je vhodné kombinovat a lze je provést během jedné operace. Ať už je to z důvodu rychlejší rekonvalescence, lepšího výsledku nebo se jedná o „chytré“ řešení. Výhodou je také jedna anestezie.

Článek

Někde ubrat, jinde přidat. Přemýšlíte, jak zhubnout břicho, boky, stehna a zároveň jak zvětšit prsa nebo zadeček? Moderní estetická medicína zná řešení. Lipotransfer, velmi chytrý a šetrný zákrok se skvělými výsledky, vše provede v rámci jedné operace. Tento proces má několik nesporných výhod. Při zákroku se využívá pro zvětšení váš vlastní tuk, takže reakce organismu na cizí výplň je prakticky nulová. Zákrok se provádí velmi tenkou kanylou, je tedy minimálně invazivní a zanechává jen několika milimetrové jizvy. Bolestivost po zákroku je také menší a rekonvalescence rychlejší. Během 1–2 týdnů dochází ke zmizení otoků a modřin a po dobu 6 týdnů je třeba nosit speciální kompresní prádlo.

Foto: Asklepion, Shutterstock.com

Příprava na liposukciFoto: Asklepion, Shutterstock.com

Výsledek je navíc velmi přirozený, vyplněné části zůstávají měkké a na omak není nic poznat. Hledáte-li způsob, jak vylepšit svoje tělo přirozeně, toto je jeden z posledních trendů v estetické medicíně. Provádí jej například v Institutu Asklepion, kde díky moderním technologiím je i maximální vstřebatelnost tuku po zákroku do 20 %.

Kompletní omlazení obličeje 2v1

Kombinovat dva zákroky při jednom ošetření lze i v případě plastické chirurgie obličeje. Nejoblíbenější kombinací je plastika očních víček, mohou být horní, spodní i oboje najednou, s liftingem obličeje. Oboje probíhá v lokální anestezii.

„Zkombinovat facelift s plastikou očních víček během jedné operace je výhodné jednoznačně z hlediska rekonvalescence, ale také času, potažmo i financí. Výsledek pak vcelku dokáže velmi viditelně omladit celý obličej,” vysvětluje MUDr. Tomáš Ventruba, který působí v Asklepionu.

Kombinace menšího zákroku s větším

Plastická operace očních víček, nejoblíbenější zákrok plastické chirurgie na světě, lze kombinovat i s dalšími zákroky. Obecně lze kombinovat drobné plastické zákroky s těmi většími. Oblíbená operace víček se často spojuje s jinými obsáhlejšími zákroky, mezi které patří například abdominoplastika, zvětšení nebo modelace poprsí, liposukce apod.

Foto: Asklepion, Shutterstock.com

Příprava na operaci víčekFoto: Asklepion, Shutterstock.com

Reklama

Načítám