Hlavní obsah

Sexy móda inspirovaná vězením!

Foto: last.fm

Vězením se inspirovala například značka EdHardyFoto: last.fm

Reklama

Poznáváte ráda nové značky? A což takhle dvě nové značky "inspirované" pobytem ve vězení? Jde o oblečení De Puta Madre a EdHardy, díky kterým se můžete obléci od hlavy k patě, podle posledních trendů a pěkně sexy!

Článek

De Puta Madre, móda ze skutečného vězení

Značka De Puta Madre je spjata se jménem Ilana Fernandeze, který si v „chládku" skutečně nějakou dobu poseděl. Tento Kolumbijec se totiž živil zaměstnáním v Kolumbii asi ne zcela nezvyklým, ale pro španělské orgány naprosto nepřijatelným způsobem: pašoval kokain. A jednoho dne byl v Barceloně dopaden, odsouzen a uvězněn.

Ve vězení zpytoval své svědomí a začal zde navrhovat trička s nápisy, které souvisely s jeho pobytem zde. Trička se údajně pašovala z vězení. Poté, co opustil svou vězeňskou celu, hledal firmu, která by mu pomohla jeho nápady realizovat a našel ji v Římě.

Tak trošku zvláštní název

Velmi zajímavý je i význam názvu značky. Madre znamená španělsky matka, puta je potom zkratkou ze slova putana, což je výraz pro prostitutku. Celý výraz však dohromady překládáme jako „skvělý", nebo bychom si ho mohli přiblížit anglickým výrazem „cool".

Kolekce De Puta Madre obsahuje tři „podznačky":

  • De Puta Madre 69 je určena mužům a je provokativní a urážlivá. Prolíná se jí téma zbraní a sexu a měla by pobuřovat, šokovat, provokovat a vysmívat se.
  • Další částí kolekce je DPM Privé, která je určena ženám. Tato móda je určena pro denní nošení, ale lze si zde vybrat i modely na večírek.
  • Poslední část kolekce je pojmenována DPM Gold a jde o luxusní a elegantní kolekci pro muže. Důraz se klade na chytrost střihu a kvalitu materiálu.

Značka De Puta Madre je od října 2008 dostupná také v České republice, konkrétně na ni můžete narazit v Praze, či si ji můžete pořídit na internetu. Kolekce zahrnuje trička, mikiny, košile, džíny, čepice, šaty, kraťasy, šperky, zkrátka se zde můžete obléknout od hlavy k patě!

Foto: deputamadre.cz

S De Puta Madre se blýskneteFoto: deputamadre.cz

EdHardy, móda vězením inspirovaná

Zatímco Ilan Fernandez ve vězení skutečně byl, kohokoliv z návrhářů značky EdHardy z pobytu v tomto neutěšeném prostředí podezírat skutečně nechceme. Zatímco dnes se tetováním chlubí kdekdo, dříve se u takto ozdobených lidí dala očekávat nějaká ta vězeňská zkušenost. A právě motivy tetování najdete na oblečení značky EdHardy velmi často. Asi nejtypičtějším kouskem je tričko obvyklého střihu, které má přes celá prsa vyvedený motiv se srdcem a dalšími klasickými tetovacími prvky.

Značka použila pro svůj název jméno jednoho z největších mistrů tetování naší doby - Dona Eda Hardyho. Jeho díla si všiml módní návrhář Christian Audigier a nechal se jeho motivy inspirovat při navrhování triček, mikin, kalhot, šperků a módních doplňků.

Obchod EdHardy i u nás!

Víte, že módní značku EdHardy obléká třeba Madonna? A již dva roky máte tuto možnost i vy v České republice! Druhý největší obchod této značky na světě byl otevřen na pražské Malé Straně, nakupovat ale můžete i v e-shopu na internetu.

Reklama

Související témata:

Načítám