Hlavní obsah

Editorial: Virtuální život? A nezapomněli jste na ten skutečný?

Foto: Greta Blumajerová

Některé lidi přivedou počítačové hry až na hranici reality, jiní v nich najdou inspiraci pro celoživotního koníčka. Jak to s nimi máte vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znám lidi, kteří tráví celé noci tím, že kamarádovi přepadávají vesnice a vypalují mu města. Virtuálně, samozřejmě.

Článek

Dlouhé týdny staví vojsko a promýšlejí strategii, aby v pravou chvíli rozmetali dlouho budované sídlo kohosi z druhého konce Moravy. S těmito muži (ženu, kterou by tohle bavilo, jsem ještě nepotkala) se ještě jakž takž dá komunikovat. Sice jsou pořád napojeni na jakési statistiky, kde sledují, jestli někdo náhodou nenaverboval víc vojáků než oni, ale mezitím jsou schopni i poměrně souvislé společenské konverzace.

Foto: Greta Blumajerová

Dvě z našich tří Jan se utkaly ve velikonočním souboji. Výsledek si můžete přečíst zítraFoto: Greta Blumajerová

Znám ale i pár lidí, kteří o tuhle schopnost definitivně přišli. Staví totiž města. Sice také virtuálně, ovšem prakticky neustále. A k tomu, aby je mohli postavit, potřebují nepřetržitě sledovat trh s cihlami, štěrkem, dřevem a bůh ví čím ještě. Ten trh v praxi vypadá tak, že na obrazovce naskakuje jeden řádek s nabídkou prodeje či nákupu za druhým, což tyto jedince zaměstnává natolik, že nemají nejmenší šanci zapojit se do běžného života. Tedy mají, ale riskovali by, že si mezitím nějaký konkurent postaví kůlnu navíc, což by jejich hráčská srdce nemusela vydržet.

Foto: Marie Bartošová

Náš módní tým fotil outfity s odhaleným bříškem. A protože jde o trend, který nutně vyžaduje pravidelné návštěvy tělocvičny, kam jinam by na focení měli zamířit?Foto: Marie Bartošová

S těmito známými se logicky moc nevídám. Myslím, že se s nimi kromě jejich computeru nevídá už nikdo. Proto mě vždycky trochu děsí, když vidím děti zhroucené nad počítači, beznadějně ponořené do nějaké hry. I když – ne vždy to nutně musí být špatně, někoho totiž hraní počítačových her přivede i k mnohem smysluplnější zábavě. Víc si o tom přečtěte v dnešním článku Evy Jedelské.

Kromě něj pro vás tento týden chystáme i spoustu tipů týkajících se Velikonoc – od dekorací po skvělé recepty. Ve středu navíc spustíme i tradiční pohlednice s velikonočním přáním, které budete moci poslat svým blízkým!

Foto: Mona Martinů

Marjánka slaví půl rok. Gratulujeme!Foto: Mona Martinů

A na závěr bych ráda někoho pozdravila – dcerka naší fotografky Mony Martinů Marjánka slaví půl roku. A protože její máma opravdu dobře fotí, má už Marjánka slušné fotoalbum – posuďte sami, jaká je to fešanda. Přejeme všechno nejlepší, Marjánko!

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Související témata:

Načítám