Hlavní obsah

Editorial: Na dovolenou toho balíme spoustu. Ale vadí to někomu?

Foto: Greta Blumajerová

Kolik toho na dovolenou balíte vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Dovolená – to je panečku téma! Nejde ani tak o to, kam se chystáte, protože na cílové destinaci obvykle pramálo záleží. Daleko důležitější je kruciální otázka: Co si mám vzít proboha s sebou?!

Článek

O tom, co si zabalit na dovolenou, tu nedávno psala Klára (její sloupek najdete zde). Její nápad na nadčasový seznámek věcí je skvělý, sama mám takový sepsaný, poradila mi to kdysi jedna kolegyně. Naši chlapi z Arény mužů zase dostali tento týden podobný úkol – v úterý si můžete přečíst jejich názory na to, jaké nejzbytečnější věci s sebou my ženy vláčíme na dovolenou :-).

Po přečtení několika jejich odpovědí jsem pocítila silné nutkání se k tomuto tématu vyjádřit. Jak jistě správně očekáváte, jejich lamentace jsou většině žen důvěrně známé – kosmetika, časopisy, boty a zase ta kosmetika. Ženské si podle nich nedokážou zabalit kufr tak, aby v něm neměly spoustu kravin a ještě ke všemu splnily limit pro váhu zavazadel. Což je… pravda :-). Tedy alespoň částečně!

Ano, vozím na dovolenou opravdu hodně kosmetiky – tolik, že to při poslední dovolené zaskočilo i mě samotnou :-). Jenže! Drtivá většina z toho jsou opalovací krémy (alespoň od doby, kdy jsem objevila cestovní balení šamponů a sprchových gelů).

A jaká otázka zazní na pláži nejpozději druhý den pobytu? „Zlato, NEMÁME něco na opalování?“ Jistěže máme. Zhruba o dva dny později pak následuje dotaz. „Tak jsem tu knížku dočetl. Nemáš tu něco zajímavého ke čtení?“ Ale prosím, beze všeho – dokonce si můžeš vybrat! A večerní procházka po promenádě? Můj doprovod obvykle nevypadá, že by měl proti mým šatičkám a sandálkům na podpatku zásadních námitek.

Mohla bych tu zmínit i situace, kdy muže po vašem boku cosi štípne nebo mu nesedne večeře, přičemž automaticky očekává, že záchrana se skrývá ve vaší taštičce s léky, ale to už by bylo zbytečné kopání do mrtvolek. A to je přesně to, co by si muži měli uvědomit. Na týdenní dovolenou se balíme dva dny? Vláčíme s sebou tolik věcí, že musíme část z nich vpašovat i do jejich kufrů? Platíme za nadváhu? Ano, je to tak. Ale kvůli komu to asi tak děláme, he?! :-)

Přeji vám příjemné léto!

Reklama

Související témata:

Načítám