Hlavní obsah

Elegantní styl v dětském pokoji? Inspirujte se ve Francii

Foto: Aldo

Nahlédněte do pokojíků francouzských dětiFoto: Aldo

Pověstná elegance a jednoduchost, která má ale maximální efekt, se ve Francii promítá i do bydlení, a dokonce i do dětských pokojíků. Co tedy stojí za to od francouzských rodičů odkoukat?

Článek

Při zařizování bytu se ve Francii nehledí jen na krásu, ale musí se myslet i na to, že místní byty jsou vzhledem k prostoru a cenám velmi malé, a tak nejzásadnějším požadavkem často je, jak maximálně využít každý kout, získat co nejvíce úložných míst a konkrétně v dětském pokoji pak přidat i zábavné prvky, které si děti zamilují.

Foto: Aldo

Dětská patrová postel Swan pro 3 osoby s úložným prostoremFoto: Aldo

Začněte tedy postelí, protože, jak vám ukážeme, ta může vyřešit hned několik různých záležitostí naráz. Máte-li víc dětí, nabízí se možnost pořídit jim patrové postele. Ne však ty klasické, které si pamatujeme z dětských táborů. Dnes už jsou tyto postele zábavnější, a dokonce také multifunkční. Například postel Bibop, kterou pořídíte na e-shopu nabytek-aldo.cz, je složena ze dvou postelí nad sebou a také s možností vytáhnout přistýlku. Kromě toho je její součástí i psací stolek a spousta poliček na hračky nebo knihy. Světlé dřevo doplňují světle růžové detaily, a tak je postel jako stvořená do holčičího pokoje. Podobně řešená je i bílá varianta Swan.

Postel v patře však využijete i v pokojíčku, který obývá jen jedno dítě. Prostor pod vyvýšenou postelí se totiž dá prakticky využít. Postel s trefným názvem Higher má v sobě umístěn velký psací stůl, skříň i knihovnu. Na výběr je ze dvou odstínů – bílé nebo šedé dřevo. Vyberou si tedy chlapci i děvčata.

Máte-li hravé dítě, pořiďte mu v Nábytek Aldo vyvýšenou postel Tobo od francouzského výrobce, která má kromě několika šuplíků a poliček také skluzavku. To je zkrátka sen každého kluka a holky – mít vlastní skluzavku přímo v pokojíčku! Odrostlejší dítě ale ocení spíše designovou postel Travel v industriálním stylu. Její rošt se i s matrací dá velmi jednoduše nadzvednout a pod ní lze ukrýt spoustu pokladů a tajemství. Není tu však obyčejný úložný prostor – místo je rozčleněné, pohodlně přístupné a jeho součástí jsou i šuplíky. Podobná je také postel Space Up.

Málo se ví, že nejrůznější dětské multifunkční postele pocházejí právě z Francie, kde je poprvé představili už před 12 lety. Tamní rodiče okamžitě ocenili úsporu místa, kterou přináší postel s vysouvacím stolkem, odkládacími policemi, komodou a samozřejmě místem na spaní. Děti zase vítají hravost, kterou taková postel vnese do jejich pokoje a nabízí tolik různých možností ke hraní.

Toto chytré řešení se samozřejmě rychle rozšířilo do celého světa. Krásným příkladem praktického, zábavného a také příjemně jednoduchého designu je multifunkční postel Finland, která se krásně hodí a vejde i do toho nejmenšího pokojíčku. A co vše nám francouzský výrobce prostřednictvím noblesních designů napovídá? Že úsporu místa v dětském pokoji, především pak ve velkých městech, řeší mnoho rodičů a my teď máme jedinečnou možnost dát svým dětem to nejlepší.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám