Hlavní obsah

Etno interiér ozdobí exotické květiny

Foto: Holandská květinová kancelář

Květy orchideje Cattleya jsou nádherné a velkéFoto: Holandská květinová kancelář

Reklama

Prolínání kultur, takzvaný etno styl, je dnes velmi populární. Naše interiéry zdobí exotické doplňky dovezené ze zahraničí i drobnosti koupené v malých cizokrajných obchůdcích. A zvlášť nyní, kdy zima trvá příliš dlouho, vzpomínky na letní dovolenou zahřejou nejen duši. Jak tedy doma vytvořit takový interiér?

Článek

Etno styl je založen na prvcích starodávného umění a řemesel, působí velice přirozeně a využívá přírodních materiálů. V módě je pro něj typické vrstvení materiálů, kombinují se lesklé s matnými, velmi důležité jsou doplňky a zejména různé ozdoby. Podobně přitažlivé jsou i interiéry, ve kterých se budeme cítit příjemně a uvolněně. Každý kousek nábytku či doplněk má v sobě neopakovatelnost, úžasnou atmosféru a stojí za ním vlastní příběh.

Pokud si chceme navodit etno atmosféru i s květinami, bude se nám hodit hliněné, dřevěné nebo kovové nádobí, dále látky z přírodních materiálů, tkané koberečky, kůže či masivní dřevěný nábytek s viditelnou strukturou dřeva. Všechny předměty v etno stylu mají jedno společné - je v nich vidět odraz přírody.

Foto: Holandská květinová kancelář

Ibišek je smyslná, skutečně dívčí květinaFoto: Holandská květinová kancelář

Etno se doplňuje s exotikou

Neopakovatelnou atmosféru etno interiérů dokáží zvýraznit exotické květiny. „Těm dominují živé barvy rostlin, jako jsou růžová, červená, oranžová, fialová či limetkově zelená," popisuje Denisa Lexová z Holandské květinové kanceláře a pokračuje: „Tyto barvy přinášejí do života exotiku a umožňují nám přenést se alespoň v myšlenkách do exotických oblastí. Právě při cestování ve vzdálených oblastech, třeba v Malajsii nebo Brazílii, se můžeme setkat s planými rostlinami, které jsou u nás oblíbenými pokojovými rostlinami."

Které to jsou? Patří mezi ně například několik typů orchidejí, ibišek, citrusy, strelicie a mnoho dalších. Stačí se podívat do fotogalerie.

Etno styl stejně jako exotické květiny oceníme zvlášť nyní, kdy se zima táhne už dlouhé týdny. Zavzpomínáme si tak na letní dovolenou a zároveň si doma navodíme atmosféru teplých krajin.

Reklama

Související témata:

Načítám