Hlavní obsah

Eva Marvan: Vybírejte chlapa podle psa!

Foto: Mona Martinů

Jaký pán, takový pes... a naopakFoto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy mají to štěstí, že je životem už od pradávna provázejí dva tvorové, kteří se starají o absenci nudy, pocity štěstí a občas i záchvaty zoufalství. Muži a psi.

Článek

Přísloví říká, jaký pán, takový pes. S tím naprosto souhlasím a jsem si jista, že to platí i obráceně. Jakého psa si muž pustí do domácnosti – ať už žije sám nebo v partnerském svazku – naprosto spolehlivě odhalí jeho povahu. Sedněte si někdy v parku a pozorujte psí a mužský cvrkot.

Třeba takový jorkšír. I když je to trpaslík, z očí mu kouká taková dávka hrdosti a odhodlání servat se s prvním pitbulem, kterého potká, že mu jeho sebevědomí závidím. O něco méně už závidím jeho pánovi. Většinou jde o hezky upravené muže s odevzdaným výrazem v očích. „Já za to nemůžu, vybrala si ho ta moje…“ Pokud má pejsáček na hlavě ještě roztomilý culíček s růžovou mašličkou, je mi to jasné. Tenhle chlap žije v partnerském vztahu s ženou, která je dominantní a dokáže si prosadit svou. (Omlouvám se všem mužům, kteří si jorkšíra koupili sami a dobrovolně!)

Samostatnou kapitolou jsou pitbulové a jejich páníčci. Bojové psy respektuji, ale fakt se mi nelíbí a moc jim nevěřím. Stejně tak respektuji obrovská tetování na bicepsech, tricepsech a jiných končetinách jejich pánů. Ale doma bych nechtěla ani jednoho. Nevím, proč mám nutkavý pocit, že si bojové psy pořizují muži s nízkým sebevědomím a mírnými sklony k násilí.

Kdybych si měla vybírat muže podle psa, hodně by bodoval labrador. Respektive jeho pán. Ale to bych měla ve většině případů smůlu. Všimněte si, že majitelé labradorů nebo retrívrů jsou skoro vždycky pohlední sympaťáci. Milují pohyb, smích a zcela jistě i svou rodinu. Jsou zkrátka spokojeně zadaní a kouká jim to z očí. Jako jejich čtyřnohým parťákům. A nevím, jak to dělají, že se na ně (oba) usmívají všechny kolemjdoucí ženy ve věku 4–85 let.

Pokud hledáte vyrovnaného muže, který ví, co od života chce, rozhlédněte se mezi majiteli loveckých psů (omlouvám se jezevčíkům, ale myslím ty dlouhonohé). Soužití s loveckým psem vyžaduje od muže pevnou vůli, přísnost, ale i velkou dávku laskavosti a tolerance. Oba si musí maximálně věřit. Budou věřit i vám, ale nesmíte je nikdy zradit.

Mně osobně imponují majitelé voříšků všeho druhu. Jsou to muži, kteří se nebojí. Copak věděli, co z toho roztomilého štěněte vyroste za obludu? A přesto to riskli. S kříženci i jejich pány zažijete určitě hodně legrace a překvapení. Jsou to nespoutaní romantici a snílci. Pokud jim dopřejete potřebnou dávku svobody, budou rádi členy vaší smečky. Zákazy a omezení je ale donutí občas zdrhnout.

Pokud případný objekt vašeho zájmu psa nevlastní, všímejte si jeho reakcí na psy, které potkáváte. Pokud hledáte muže, který vám v životě bude oporou, neměl by při setkání se psem prchat na strom. Pozornost zbystřete i v případě, když se z úst vašeho partnera ozve něco jako: „To je ale kjásnej chjupatej mazlínek!“

Jaký pán, takový pes je bezva hra. A hrou by měla zůstat. Je rozhodně lepší žít s mužem, třeba na psí knížku, než žít psí život bez muže. No ne?

Související témata:

Načítám